Om årsagerne til rektal blødning under menstruation

Om årsagerne til rektal blødning under menstruation

Man kan være chokeret og bekymret, når det ser ud til at blod også kommer fra det rektale område under menstruationen. Første gang det sker, kan det måske afvises som noget, du ikke er helt sikker på, sker. Anden gang det opstår, kan du sende dit sind til et hav af værste tilfælde, fra et mavesår til kræft... Bekymre ikke om disse ting! Der er normalt mere logiske, enkle forklaringer på rektal blødning.

Rektal blødning

Rektal blødning er kendt som hematochezia i medicinsk terminologi. Dette sker, når rødt blod passerer gennem anusen, blod, som normalt er den farve, du ser, når du stikker en finger. Det kolliderer ofte på vej ud eller blandes med afføringen. Selv om det kaldes rektal blødning, kan blødningen komme fra et andet sted end kropsdelen placeret lige om anus. Nogle kvinder er virkelig bekymrede over, at den rektale blødning forekommer - eller kun inden for - menstruationscyklussen. Andre, der oplever det, oplever ofte, at det er stærkeste under menstruation.

Endometriose

Endometriose er ofte årsagen til rektal blødning. Hvis du ud over den rektale blødning oplever kvalme, oppustethed, rygsmerter, kramper, gaspine, ubehag når du oplever tarmbevægelser eller forstoppelse, bør du også overveje dette stærkere. Man kan have problemet uden disse symptomer - og det skal undersøges selv i deres fravær med rektal blødning - men det er almindelige symptomer man også vil opleve. Endometriose er når livmoderforing forekommer i andre bækkenorganer, og blødning i endetarm indikerer ofte, at det har gjort det i tarmkanalen. Dette er langt fra den eneste grund til rektal blødning hos patienter, men det er noget, mange kvinder står overfor.

Andre årsager

Sommetider kan hæmorider forårsage rektal blødning. Dette gælder både mænd og kvinder, men ændringerne i en kvindes krop og bevidsthed under menstruationen kan få hende til at lægge mærke til det på det tidspunkt. Ændringen i hormoner kan påvirke mange ting i kroppen.

Kolonepolypper er sjældent cancerøse - men det er vigtigt at bemærke, at nogle er. Dette er nogle gange årsagen til rektal blødning for mænd og kvinder, og det bør overvejes af din læge. Da det er sjældent, er der ingen grund til at tænke det værste. Bare rådfør din læge for ro i sindet. Kolorektal cancer bør trods alt testes og udelukkes.

Forstoppelse kan endda være en årsag til rektal blødning. Ved brug af badeværelset er undertiden den analforing revet.

Divertikulær blødning kan være kilden til problemet. Diverticula er lommer i tyktarmen. Blødningen forårsaget af dette problem er normalt smertefri, men det kan se det værste, med meget blødning. Fødevareforgiftning af en eller anden type er typisk skyldige her.

Mavesår

Et sår kan nogle gange blive diagnosticeret og behandlet fra at finde blod i afføringen. Dette menes at være forårsaget af stress, men det er et diskutabelt problem i det medicinske samfund. Men hvis du er under stress, når du bemærker symptomet, bør det overvejes... og selvom du ikke er det. En ucler er et indre åbent øm i maven, øvre tyndtarm eller spiserør.

Advarsel

Du bør se din læge, hvis denne oplevelse kun opstår én gang. Selvom det ikke altid er noget seriøst, kan de hurtige behandlinger gøre hele forskellen for din hjælp, i tilfælde hvor det er noget alvorligt. Din læge vil i det mindste kunne udelukke disse værst tænkelige scenarier og sætte dig i fred.

Husk at denne artikel kun er skrevet til orienteringsformål, og det er ingen erstatning for lægehjælp. Du bør kontakte din læge eller anden sundhedspersonale ved de første tegn på et problem.

Del:
Kommentarer