Om årsagerne til hvæsning, når udånding

Om årsagerne til hvæsning, når udånding

Der er mange grunde til, at man hvæser under udånding og alle vedrører åndedrætssystemet og bør ikke ignoreres. Søg råd fra en kvalificeret sundhedspersonale, hvis du finder dig selv i forbindelse med en af ​​følgende årsager til hvæsen. Dele af din krop, herunder hjernen, kan være iltstærket på grund af et undertrykt åndedrætssystem, og lægehjælp skal straks søges.

Historie

En historie med åndedrætsinfektioner som pleurisy (betændelse i lungerne i pleura) kan efterlade arvæv på lungerne, hvilket reducerer mængden af ​​luft, der kan behandles. Dette fører til kronisk hvæsen og signalerer behovet for ilt for at hjælpe offeret at mætte de røde blodlegemer med ilt for at bære til vitale organer som hjerne, hjerte og kredsløb.

Fungere

Emphysema forårsager hvæsende vejrtrækning ved udånding på grund af huller i luftsække i lungerne. Emphysema ofre har normalt en kronisk hoste, og selvom syge kan være i stand til at trække vejret uden problemer udånding er vanskelig, og luft kan ikke udvises med lethed. Dette forårsager hvæsen på udånding.

effekter

Astma har en dyb indvirkning på lungerne og evnen til at trække vejret. Øvelsen skal gøres moderat for at forhindre et astmaanfald, hvilket i nogle tilfælde kan være dødelig. Et astmaanfald kan blive bragt på grund af stress, skræmme, overøvelse eller kold luft. En inhalator er nødvendig for at åbne lungerne tilstrækkeligt nok til, at astmatikeren kan tage luft ind i deres lunger. Undladelse af at bruge inhalatoren (ordineret af en læge), og offeret vil hvæsende udånding og kamp for åndedræt. Dette kan resultere i iltfjerning, der fører til mere alvorlige komplikationer.

Funktioner

Lungebetændelse kan forårsage vejrtrækning ved udånding, og offeret kan opleve smerte ved vejrtrækning, som ligner smerten ved en brudt ribbe. Lungebetændelse kan forårsage, at læberne bliver blå, kaldet cyanose, fra manglende ilt i de røde blodlegemer, der leverer blod omkring kroppen. Fingernails kan blive hvide eller blå, og offeret vil føle sig svagt og kan være desorienteret på grund af iltmangel. Øjeblikkelig lægehjælp er nødvendig, da lungebetændelse ikke rydder op uden brug af antibiotika. I ekstreme tilfælde fylder lungerne med væske, og ofre kan faktisk drukne i deres egen kropsvæsker.

Geografi

Tuberkulose rører livet for mange mennesker over hele kloden. Forårsaget af bakterierne Mycobacterium tuberculosis er en kronisk hoste med hvæsende vejrtrækning ved udånding til stede med blodig sputum, der er smitsom af luftbårne dråber fra et inficeret offers hoste, spyt eller nysen. Næsten halvdelen af ​​alle tuberkuloseofre fra uudviklede lande dør efterhånden efter at have ramt sygdommen. I den udviklede verden er tuberkulose ved at blive ofre, fordi personer med kompromitterede immunsystemer ikke er i stand til at lægge et betydeligt forsvar mod sygdommen.

Betydning

Kronisk bronkitis led af mange rygere, astmatikere og dem, der har kompromitteret immunsystemer. Dette omfatter børn og voksne. Symptomerne på kronisk bronkitis kan lindres af medicin og inhalatorer, selv om tegn og symptomer kan være værre under forkølelse og vinterhalvåret. Kronisk hoste og hoste op blod, åndenød og vejrtrækning alle signalerer behovet for straks at se en læge.

Del:
Kommentarer