Om Acetaminophen & Alkohol

Om Acetaminophen & Alkohol

Acetaminophen er en populær smertelindring, der kan findes både i disken og i nogle receptpligtige lægemiddelkombinationer. Mens der er minimal risiko for bivirkninger, når det tages som anvist, blander det med alkohol og tager mere end anbefalede doser er en farlig udsigt. Ud over at forårsage generel maveirritation kan kombinationen føre til akut leversvigt og i nogle tilfælde dødsfald.

Fakta: Acetaminophen og Alkohol

Medicinske undersøgelser viser, at fortsat tungt alkoholindtag kombineret med indtagelse af over-the-counter smertestillende acetaminophen sandsynligvis stimulerer enzymet CYP2E1 til at omdanne medicinen til farlige kemikalier, som kan skade leveren. Selv ved at tage korrekte daglige doser acetaminophen, når de kombineres med alkohol, kan det føre til en sådan ekstrem leverskade, at det resulterer i organets manglende evne. Alkoholholdige drikkevarer bør undgås, mens de tager acetaminophen og omvendt. Mange recept indeholder også acetaminophen, så sørg for at din læge er opmærksom på dit alkoholiske indtag.

Risikofaktorer for anvendelse af alkohol og acetaminophen

Hvis du drikker alkohol og tager acetaminophen, er du i stor risiko for leverskader fra kombinationen. Medicinske eksperter anbefaler stærkt drikkere (tre eller flere alkoholholdige drikkevarer om dagen) for at undgå acetaminophen helt og i stedet tage en anden form for smertestillende. Dem, der har to eller færre drikkevarer om dagen, er stadig i fare, især hvis du tager den maksimale daglige dosis af medicinen. Jo højere mængder alkohol og acetaminophen er, jo højere er sandsynligheden for medicinske problemer. Enhver med leverproblemer bør undgå alkohol og acetaminophen fuldstændigt for at redde den resterende leverfunktion.

Virkninger af acetaminophen og alkoholbrug

At tage acetaminophen efter at have drukket alkohol synes at forårsage de fleste leverskader, da alkoholen er begyndt at blive metaboliseret af kroppen. Samspillet fører til en nedbrydning af leveren, og gentagen brug fører til irreversibel skade, akut leversvigt og muligvis død. Acetaminophen ødelægger din lever evne til at fjerne toksiner fra kroppen, hvilket resulterer i en tilstand af hepatotoksicitet, hvilket fører til leverskade og svigt.

Betydningen af ​​anvendelse af alkohol og acetaminophen

Kroniske drikkere og alkoholikere skal være opmærksomme på de medicinske farer, der kan skyldes at tage acetaminophen, mens de bruger store mængder alkohol dagligt. Alle er forskellige - en person kan metabolisere kombinationen forskelligt fra en anden person, så man undgår den ene eller den anden er den bedste politik. Ældre voksne og seniorer bør også holde advarslen om ikke at blande acetaminophen og alkohol, da jo ældre du får, jo mere sandsynligt er du at tage smertestillende.

MisforstĂĄelser af acetaminophen og alkoholbrug

Der er mange tilfælde online, hvor ikke-eksperter har konkluderet, at der ikke er nogen forbindelse mellem alkohol og acetaminophen og leverskader, eller at det i små doser er OK at tage smertelinderen, mens han drikker. Medicinske eksperter afviser dette, og der er statslige og uafhængige undersøgelser, der bekræfter farerne. Det er også ikke klogt at tage acetaminophen om morgenen efter en drikkedannelse; det er mere farligt at tage medicinen, efter at din krop har metaboliseret alkoholen.

Del:
Kommentarer