Olivenolie Bivirkninger og fordele

Olivenolie Bivirkninger og fordele

Olivenolie har eksisteret i århundreder og tilbyder mange fordele og få bivirkninger. Det kan bruges til madlavning, husholdning og som personlig skønhed eller sundhedstilskud. Dagligt indtag af den rigtige type olivenolie vil endda hjælpe med at forhindre hjertesygdomme og kan nedsætte risikoen for tyktarmskræft.

Fakta

Oliven presses for at give olivenolie. Olien opretholder alle vitaminer og næringsstoffer af oliven, fordi den ikke behøver forarbejdning. Når olie er presset fra oliven, kan den indtages som det er.

Olivenolie er høj i monoumættede fedtsyrer og antioxidanter. Olien indeholder også højdensitetslipoproteiner (HDL'er), der er afgørende for styring af lipoproteiner med lav densitet (LDL). LDL'er øger dit kolesteroltal og kan være skadeligt for dit helbred, men HDL'er holder disse niveauer i kontrol.

Sundhedsmæssige fordele

Fordi olivenolie er så afgørende for at kontrollere kolesterol, er det en fremragende mad, der hjælper med at forhindre hjertesygdomme. Sluger kun 2 spsk. af jomfruolie hver dag i en uge kan mærkbart reducere dit kolesteroltal. Ved at sænke dit kolesterol kan du også reducere dit blodtryk og din risiko for Alzheimers sygdom.

Forskere har også konstateret, at olivenolie kan være meget nyttig til at reducere risikoen for tarm-, bryst- og hudkræft. En kost suppleret med olivenolie kan være lige så effektiv som en kost rig på frugt og grøntsager.

Olivenolie kan også hjælpe med fordøjelsen, lindre forstoppelse, forhindre hårtab, fugte huden og fremme sund neglevækst.

Husholdningsbrug

Olivenolie kan også være et nyttigt værktøj rundt om i hjemmet. Olivenolie gnides i rustfrit stål pander kan hjælpe med at forhindre streaking eller tarnishing på potterne og fungerer som en naturlig balsam for metal. Olivenolie med lidt eddike og citrusjuice fungerer som en erstatning for træmøbler polsk. Hvis du har en fast lynlås, skal du bare smøre olivenolie på tænderne og arbejde lynlåset nedad. Tilsæt 1 tsk. Olivenolie til din kats mad vil også hjælpe med at forhindre hårboller og give det et skinnende lag.

Bivirkninger

Den eneste negative effekt af olivenolie, medmindre du er allergisk over for det, er, at det kan forårsage mild diarré, hvis store mængder indtages. Men det kan også være gavnligt, da det virker som en naturlig afføringsmiddel, hvis du er forstoppet.

Men hvis du tager medicin til diabetes eller blodtryk, reducer du dit indtag af olivenolie. Olivenolie reducerer blodsukker og blodtryk. Hvis du tager medicin til dette og indtager olivenolie pĂĄ samme tid, kan dit blodsukker og tryk gĂĄ for lavt og forĂĄrsage komplikationer.

Den bedste type olivenolie

Mange typer olivenolie er til rådighed - ekstra lys, let, jomfru og ekstra jomfru. Lysolierne er generelt mere forarbejdede og har mindre af de oprindelige næringsstoffer i dem. De jomfruolier er olier lige fra friske pressede oliven. Ekstra jomfru betyder, at oliven blev trykket en gang, og jomfru betyder, at den blev trykket to gange. Ekstra jomfru vil altid have flere næringsstoffer og flere fordele for dit helbred. Køb altid økologisk olivenolie, hvis det er muligt.

Del:
Kommentarer