Øget træning og nat sweats

Øget træning og nat sweats

Øvelse påvirker aktiviteten af ​​kirtlerne ansvarlig for produktion af hormoner - og øget motion kan forårsage søvnhybridhidrose, også kendt som nattesveder. Hvis du finder dig selv vækket af sved, nogle gange endda behøver at ændre pyjamas eller sengetøj, så kan din træningsrutine være synderen.

Motion og hormoner

Øvelse forårsager en ændring i hormon niveauer i kroppen. En bestemt kirtel påvirket af motion er skjoldbruskkirtelhormonet. Intense øvelser øger mængden af ​​skjoldbruskkirtelhormon, der cirkulerer i kroppen, selv timer efter afslutningen. Når niveauer af skjoldbruskkirtelhormon er forhøjet, øges kroppens metabolisme også. Hvis du udøver en højere intensitet, kan ændringerne i hormonniveauer føre til nattesvigt, især hvis du lige har ændret træningsregimen.

Intense øvelse om aftenen

Din krop har brug for tid til at tilpasse sig fra en intensiv træning til at ligge om aftenen, men mange vælger at træne før de går i seng. Hvis du træner for tæt på din sengetid, kan det være grunden til, at du oplever nattesved. Højintensiv træning stimulerer især dit kardiovaskulære system, hvilket kræver et par timer at vende tilbage til normal funktion. Overvej at ændre din træningsrutine eller udføre lavintensiv træning for at undgå denne årsag til nattesved.

Årsagen og kuret

En af måderne til at forhindre nattesved er overraskende også motion. Lavintensitetsøvelser som yoga og pilates hjælper med at afbalancere hormonniveauer og kan forhindre nattesveder i at forekomme. Walking og andre lavintensiv træning kan også være en hjælp til at opretholde fitness uden at bidrage til at svede under søvn. At udføre intense øvelser om morgenen eller tidligere på dagen i stedet for aftenen kan være en gavnlig ændring.

Livsstilsforanstaltninger

Ud over at ændre din træningsrutine kan du også forhindre nattsvette gennem nogle få enkle ændringer i din sengetid rutine. Holde dit soveværelse ret cool kan være en forebyggende foranstaltning. Du kan også mærke gavnlige ændringer ved at sove i bomuldsstoffer, der ånder eller holder et glas køligt vand ved sengen for at holde hydreret.

Del:
Kommentarer