Noseeum Bite Treatment

Noseeum Bite Treatment

Det forekommer mærkeligt, at en bug, der er lille nok til at blive kaldt en næse (sandflea), kan have en bid, der kan forårsage problemer. Næsekræfter har skarpe bidende dele, og deres bid er smertefuldt umiddelbart, i modsætning til en myg, hvor du måske ikke bemærker, at du er blevet bidt. Næsemasser har tendens til at bide en masse, eller den samme vil bide flere gange. Det er typisk at blive bidt et dusin gange eller mere på et ret lille område af udsat hud, og bidene er normalt yderst kløende.

Behandle kløen

Den store fare med næseknuder er, at du kan få mange bid på et relativt lille område af din krop, f.eks. Dine arme eller nedre ben, hvis de blev afdækket, når næserne var ude. Eller hvis du havde på en badedragt, har du måske en stor mængde bider over hele kroppen. Bittene kan kløe meget værre end mosquito bites, og hvis du har flere i samme område, kan kløen være intens. Ridser vil gøre det værre, så prøv hårdt for ikke at ridse. Brug det stærkeste aktuelt analgetik, du kan finde, og overvej også at tage oral analgetika. Kig efter en gel, fløde eller spray, der indeholder et topisk analgetikum og en ingrediens, der vil behandle årsagen til kløe, såsom kortison eller en antihistamin. En oral antihistamin kan være i orden, hvis kløen er særlig uacceptabel.

Beskyt mod infektion

Bider kan blive smittet. Rens eventuelle åbne blister med hydrogenperoxid og læg antibiotikasalve på dem. Hvis de stadig klør, skal du kigge efter antibiotikumsalve, der også behandler smerte, da den aktuelle analgetika, der er beregnet til smerte, også hjælper kløen.

Pas pĂĄ mulige komplikationer

Der er mange arter af små bidende insekter rundt om i verden. De fleste vil bare forårsage irriterende bid, der kløe, men nogle kan overføre mere farlige sygdomme. Hvis du udvikler feber eller åbne sår, skal du konsultere en læge og sørg for at fortælle hende om næsebenet.

Forebyggelse

Når du har lidt en episode af flere næsebenbid, bliver du motiveret til at holde det igen. Næsekommentarer kommer ud i skumringen og har tendens til at være mere aktive igen ved daggry, og de kan lide områder nær vand. De kan ofte komme gennem vindueskærme, men du vil være langt mere i fare udenfor. Lysene tiltrækker dem, så hold dem væk, og brug tøj, der dækker din hud. Brug et bugafstødningsmiddel, der indeholder DEET. I din egen gård kan du forhindre dem i avl ved at dumpe enhver beholder, der samler vand og behandler stående vand eller pytter med et insektmiddel.

Del:
Kommentarer