Normal blodtryk, høj pulsfrekvens

Normal blodtryk, høj pulsfrekvens

Hvis du lige har arbejdet og din puls er høj, tror du måske også, at dit blodtryk er højt. Faktisk er blodtryk og pulsfrekvens ikke tæt forbundet. Det er muligt at have en høj puls, mens dit blodtryk er normalt.

Fungere

Blodtryk og pulsrate er begge målinger af hjertefunktion, men de måler forskellige ting. Blodtryk er blodets kraft, når det bevæger sig gennem arterierne, og pulsfrekvensen er antallet af gange, dit hjerte slår hvert minut.

Misforståelser

Når din puls stiger, stiger dit blodtryk ikke med det. Selvom dit hjerte slår hurtigere på grund af aktivitet, stress eller et helbredsproblem, påvirkes ikke blodtrykets kraft.

MÃ¥ling

Hvis din pulsfrekvens har virket konsekvent høj, skal du begynde at overvåge den. Efter en fuld nats hvile, skal du kontrollere din hvilepuls ved at tælle din puls i et øjeblik. En gennemsnitlig hvilepuls er 60 til 80 slag pr. Minut.

Overvejelser

Efter aktivitet skal din puls øges, selv om dit blodtryk skal forblive normalt. Din målpuls for aktivitet er 50 til 85 procent af din maksimale puls.

Advarsel

Hvis din puls er hurtig, selv når du er i ro, kan du have en tilstand, der hedder takykardi. Ud over den hurtige pulsfrekvens kan du opleve svimmelhed, åndenød eller lunthed. Se din læge for diagnose og behandlingsmuligheder.

Del:
Kommentarer