Night Time Depression

Night Time Depression

Depression kan strejke når som helst på dagen, men for nogle mennesker, der lider af sygdommen, kan natperioden være særlig hård. Manglen på sollys og roen efterlader masser af tid til at tænke, hvilket kan få nogle til at fokusere mere på deres kampe, frygt, skuffelser og tab. Nattedempression kan også føre til søvnløshed, som kan forårsage depression forværres om dagen, som en stor, ond cirkel.

Linket mellem depression og søvn

Depression og søvnforstyrrelser er et så almindeligt tema, at søvnforstyrrelserne betragtes som et symptom på sygdommen. Ingen er helt sikker på, om depression forårsager søvnforstyrrelser, eller hvis søvnforstyrrelser forårsager depression. En ting vi ved, er, at folk med depression sover anderledes end mennesker uden det. Sunde mennesker cykler langsomt gennem REM søvn tre til fire gange om natten; deprimerede mennesker går derimod hurtigt ind i REM søvn, og det er langt dybere og mere intens. Det er teoretiseret, at folk, der bortfalder i REM søvn på en sådan usund måde, overkonsoliderer negative minder, hvilket får dem til at huske flere dårlige ting end gode ting.

Symptomer på en søvnforstyrrelse

Det er normalt at have et par "dårlige" overnatninger hver måned; Men når søvn bliver et mere regelmæssigt problem, er det kendt som søvnløshed. Søvnløshed er ikke blot en manglende evne til at falde i søvn. Symptomer på søvnløshed kan også omfatte vågne om natten og have svært ved at falde i søvn, vågner for tidligt om morgenen eller føler sig meget trætte efter at have vågnet op. Der er to typer søvnløshed. Primær søvnløshed er en søvnforstyrrelse, der ikke er forbundet med andre sundhedsproblemer. Sekundær søvnløshed skyldes et underliggende sundhedsproblem, eller medicin eller alkoholforbrug.

Symptomer pĂĄ depression

For at afgøre, om en søvnforstyrrelse skyldes depression, eller hvis depression skyldes en søvnforstyrrelse, er det vigtigt at kende symptomerne på depression. At kunne genkende tegnene kan hjælpe din læge med at diagnosticere og behandle dig. Tegn og symptomer på depression omfatter følelser af tristhed, angst, irritabilitet eller tomhed; følelser af håbløshed og værdiløshed og tab af fornøjelse i ting, der plejede at være behagelige. Nogen med depression kan have en mangel på energi, svært ved at koncentrere sig eller træffe beslutninger, og de kan ændre sig i appetitten. I meget alvorlige tilfælde kan de have suicidale følelser eller tanker om døden.

Klinisk behandling

Behandling for depression består normalt af psykoterapi (talkbehandling), medicin eller en kombination af begge. Kognitiv adfærdsterapi er især opmuntret, da det lærer patienter hvordan man ændrer deres negative tankemønstre, der er relateret til deprimerede følelser.

Søvnforstyrrelser behandles med en type medicin, kendt som hypnotika. Nogle læger ordinerer antidepressiva med en beroligende virkning (såsom Seroquel) sammen med et hypnotisk lægemiddel, i håb om at behandle både søvnforstyrrelsen og depression på samme tid. Psykoterapi kan også hjælpe, hvis søvnproblemer er stressrelaterede.

Self-behandling

Søvnløshed kan være en meget frustrerende tilstand, men der er nogle måder folk kan bidrage til at forebygge og forbedre situationen. Patienter med søvnløshed kan øve afslapning og dybe vejrtrækninger. De kan lave en liste over, hvad de skal gøre den næste dag og fortælle sig selv, at de ikke tænker på det, før den tid kommer. Det er også vigtigt at få regelmæssig motion, undgå overskydende koffein og nikotin, og stå op og gøre noget, når de ikke kan sove, snarere end at kaste og vende sig i sengen. Det er også nyttigt at begrænse soveværelset til at sove og seksuel aktivitet.

Del:
Kommentarer