NFL Franchise Tag Rules

NFL Franchise Tag Rules

At udpege en spiller som franchisespiller gør det muligt for et NFL-hold at holde fast i sine kontraktlige rettigheder for den kommende sæson. Holdet kan også bruge overgangs franchise player tags på nogle spillere, der giver dem mulighed for at matche ethvert andet holds tilbud til spilleren. Disse tags hjælper holdene med at beholde deres topspillere til en bestemt løn bestemt af de øverste aktørers løn på deres positioner.

Franchise Player

Hvert hold i NFL kan mærke en spiller som deres franchise player. Denne spiller skal udbydes en løn, der mindst er gennemsnittet af de fem bedste spillere i ligaen på sin position. Ved at gøre dette kan spilleren ikke underskrives af et andet hold og skal underskrive med sit nuværende hold eller ikke spille den sæson.

På hinanden følgende år som Franchise Player

En spiller kan kun benævnes en franchise-spiller to år i træk. Det andet år skal indeholde mindst en 10 procent stigning over hans tidligere løn eller gennemsnittet af de fem bedste spillere på hans position, alt efter hvad der er højere. En spiller kan ikke få en franchise player-tag tre år i træk.

Overgang Player Tag

Overgangsspillerens tag er en type franchise player-tag, som er mindre restriktiv over spillerens evne til at spille for et andet hold. Spilleren skal udbydes en løn, som er gennemsnittet af de 10 bedste spillere på sin position. Hvis et andet hold tilbyder en kontrakt til spilleren, har hans nuværende hold mulighed for at matche tilbuddet.

Tilbudslængde

Kontraktstilbuddet til et franchise player tag tilbud er kun i et år. Hold kan derefter fortsætte med at forhandle med spillerens agent for en længere kontrakt i løbet af året. Overgangsspillere får et års tilbud, men matchning af et andet holds tilbud kan omfatte flereårige kontrakter.

Tidsramme til betegnelse

Ifølge Askthecommish kan hvert hold udpege deres franchise-tag og overgangs tagspillere i en periode på to uger, der slutter en uge, før NFLs frie agentur-signeringsperiode begynder. Spillere kan ikke få disse betegnelser efter den to-ugers periode.

Del:
Kommentarer