Negative virkninger af emballage

Negative virkninger af emballage

For at opnå forbrugerprodukter i vores moderne samfund er vi blevet mere afhængige af emballage. På trods af emballageens fordele findes der mange negative konsekvenser. Efterhånden som den globale befolkning eskalerer, øges efterspørgslen efter emballage, og behovet for at håndtere det voksende plastaffald er altid til stede. Dette fremhæves af den kendsgerning, at plastproduktion ifølge en rapport fra Berkeley Plastics Task Force overstiger plastgenbrug, med seks til en.

Kemisk migration

Ifølge International Plastics Task Force kan skadelige kemikalier - såsom acetaldehyd - migrere fra plastemballage til indholdet af pakken. Plastik forbundet med denne bekymring omfatter polystyren, PVC og polyethylen.

Plastemballageproduktion

Plastemballage er fremstillet af naturgas, som stammer fra en ressource, der kan lægges til andre anvendelser. Under den forlængede proces af plastemballageproduktion tilsættes blødgørere for at ændre plasternes egenskaber, herunder forøgelse af dens modstandsdygtighed. Blødgøringsmidler har en tendens til at fordampe fra plastik, hvilket kan udgøre en sundhedsrisiko, ifølge de tyske søfartselskabers transportinformationstjeneste. En række andre kemiske additiver, som tilsættes under produktionen af ​​plast for at forbedre deres egenskaber, har negative konsekvenser for menneskers sundhed. Diethylhexyl phthalat er kræftfremkaldende, mens andre tilsætningsstoffer forstyrrer det humane endokrine system og undertrykker immunsystemet, hvilket også fører til kræft og forårsager fosterskader, ifølge planetthoughts.org, en miljøvagthundwebsted. Giftige udslip i både luft og vand er almindelige ved plastproduktionsanlæg. Selv om beholdere og kopper lavet af majsplastik blev betragtet som miljøvenlige, da de ikke blev fremstillet af olieprodukter, tager det hundreder af år at bionedbryde og kan ikke genbruges. Flere og flere afgrøder bliver afsat til plastproduktion, hvilket har en negativ virkning på fødevareproduktionen.

Genbrugsproblemer

På trods af at plastikbeholdere bærer et genbrugslogo, er mange faktisk ikke genanvendelige, ifølge ecologycenter.org, en bæredygtig informationsportal. Skatteyderne betaler næsten 800 dollars pr. Ton for plastemballage, der indsamles til genanvendelse ved curbside, og en betydelig procentdel af denne plast forlader USA til cykling i andre lande, hvor genvindingsprotokoller ikke nødvendigvis offentliggøres. Emballage fremstillet af plastharpiks kan ikke genbruges. Green Living Tips angav i februar 2009, at den anslåede globale brug af plastikposer årligt var mellem 500 mia. Og 1 billioner.

Del:
Kommentarer