Negative virkninger af alkalisk vand

Negative virkninger af alkalisk vand

Hvis du har set reklamer for sundhedsmæssige fordele ved alkalisk vand, kan du undre dig over, om alkalisk vand er bedre end almindeligt vand. Alkalisk vand hævdes at have en række sundhedsmæssige fordele ved at støtte afgiftning til beskyttelse eller hærdning af hjerte-kar-sygdomme og kræft. I øjeblikket er der nogle beviser for at understøtte det modsatte, hvilket tyder på, at alkalisk vand kan have en negativ indvirkning på fysisk sundhed og trivsel, hvis nogen virkning overhovedet.

Virkning pĂĄ pH-niveauer

Alkalisk vand har ingen virkning på pH-niveauerne i den fysiske krop. Efter indtagelse neutraliseres alkalisk vand næsten umiddelbart med saltsyre i maven. Efter at have forladt maven kombineres vand med bugspytkirtlenzymer, der omdanner det endelige produkt til et alkalisk middel igen. Uanset om vand er alkalisk eller surt til at begynde med, er kroppens fordøjelsesprocesser i stand til at omdanne pH-balancen af ​​alle væsker i fordøjelseskanalen til, hvad kroppen kræver.

Kardiovaskulær sygdom

At drikke alkalisk vand forårsager kemiske forandringer i kroppen, der påvirker hjerteets sundhed og funktion. I en undersøgelse, der blev offentliggjort i Journal of Toxicology Science i 1998, fandt forskere, at rotter, der fik alkalisk vand at drikke, led af hærdning og celleskader på hjertemusklerne. At drikke alkalisk vand fører til forøgede enzymer, kaliumniveauer og vægtforøgelse og resulterer i skade på rotternes hjerter. Når rotter fik regelmæssigt vand fra hanen, oplevede ingen af ​​rotterne nogen af ​​disse ændringer.

Fordøjelse

Korrekt fordøjelse afhænger af tilstedeværelsen af ​​saltsyre i maven for kemisk nedbrydning af mad og tilberedning af fødevarematerialer til absorption. Lavt niveau af mavesyre resulterer i flatulens, oppustethed og dårlig assimilering af næringsstoffer. Alkalisk vand i store doser virker for at neutralisere mavesyre og kan have en skadelig virkning på fordøjelsen hos mennesker. Hvis du lider af dårlig fordøjelse, lav mavesyre eller flatulens, bør du undgå at drikke alkalisk vand.

Frie radikaler

På trods af krav fra virksomheder om, at alkalisk vand neutraliserer frie radikaler, er alkalisk vand faktisk et oxidativt middel og øger frie radikaler i kroppen. Processen med at alkalisere vand via elektrolyse øger hypokloriter i vand og giver alkalisk vand dets oxidative virkning.

Metabolisk Alkalose

At drikke store mængder alkalisk vand kan resultere i en medicinsk tilstand kendt som metabolisk alkalose. I normale situationer styrer nyrerne syre / alkalisk balance i kroppen og er i stand til at udskille overskydende alkaliske stoffer fra kroppen. I tilfælde, hvor organernes evne til at opretholde balancen overstyres af betydelige mængder alkaliske kilder, såsom bicarbonat soda eller alkalisk vand, oplever personer ødemer, hypertension, mental forvirring eller anfald.

Del:
Kommentarer