Nebulizer behandling for bronkitis

Nebulizer behandling for bronkitis

Bronkitis er en respiratorisk sygdom, der er karakteriseret ved luftvejens betændelse. Generelt er en virus årsagen til denne sygdom, men der er andre miljømuligheder. Bronkitis kan blive kronisk, hvilket betyder at det ofte kommer igen. Når det gør, vil almindelige medicin og behandling sandsynligvis ikke fungere. En forstøver er en effektiv behandling, der skal bruges, når bronkitis er vedvarende. Dens potentiale til at slappe af luftveje er en afgørende del i behandlingen af ​​denne sygdom.

Ă…rsager

Bronkitis er en respiratorisk sygdom, der ofte ledsager en forkølelse eller anden luftvejsinfektion. Kronisk bronkitis kan skyldes rygning, eksponering for kemiske dampe samt forurenende stoffer. I nogle tilfælde kan igangværende bronkitis faktisk være astma, så se din læge at blive diagnosticeret korrekt.

Symptomer

Fordi bronkitis er forbundet med en forkølelse, er nogle af symptomerne også ens. En lavgradig feber, sammen med træthed, er ofte til stede med bronkitis. Det mest oplagte tegn er dog en vedvarende, produktiv hoste, der har tykt farvet slim. Hosten ledsages ofte af tæthed i brystet, åndenød og hvæsende vejrtrækning, hvilket er en fløjtelignende lyd, som du hører, når du trækker vejret.

Hvad er en Nebulizer?

En forstøver er en bærbar maskine, der arbejder med en luftkompressor. Slanger forbinder kompressoren med en væskeformet kop, der er forbundet med enten et mundstykke eller en maske. En forstøver tager den flydende medicin, Albuterol, og ændrer den til en tågeform, der indåndes. Nebulisatorer anvendes mest til behandling af astma, men er lige så effektive, når der behandles bronkitis.

Hvem skal bruge en forstøver?

Nogle mennesker, der har bronkitis, vil bruge en hurtigvirkende eller redningsinhalator til afhjælpning af inflammerede luftveje. Desværre er en inhalator ikke egnet til alle, da det kan være svært at bruge, og når det bruges forkert, kan det ikke være nødvendigt at dispensere den korrekte dosis medicin. En forstøver er ideel til ældre, babyer og småbørn på grund af sin brugervenlighed. Når masken er på plads, er alt, der er nødvendigt, regelmæssig åndedræt.

Nebulizer Care

Korrekt pleje af din forstøver er afgørende, så sørg for at rengøre den efter hver brug. En uren nebulisator kan blive tilstoppet, samt bære muligheden for infektion. Korrekt pleje indebærer at vaske medicinskoppen i varmt sæbevand efter hver brug og lad det lufttørre. Efter din sidste brug af dagen, vask koppen og mundstykket eller masken på samme måde og lad lufttørre. Det er vigtigt at vaske forstøvningsdelene i en eddike og vandopløsning hver tredje dag. Sug delene i 20 minutter i 1/2 en kop eddike og 1 1/2 kopper vand, og lad luft tørre.

Del:
Kommentarer