NCAA Basketball Foul Rules

NCAA Basketball Foul Rules

NCAA, eller National Collegiate Athletic Association, er ansvarlig for at fastsætte reglerne for alle universitetssporter, herunder basketball. Reglerne for basketball angiver, hvilke handlinger der udgør et foul, de forskellige typer af begivenheder, der kan begås og straffen for at begå fejl. Derudover er der retningslinjer for diskvalifikation af en spiller for resten af ​​det pågældende spil.

Typer af fejl

Personlige fejl er de mest almindelige i basketball. Disse kaldes spillere for overtrædelser som f.eks. At trykke, holde eller slå en modstander i løbet af spillet. Tekniske fejl skyldes sædvanligvis usportslig adfærd, som f.eks. Argumenter for opkald med embedsmænd eller handlinger, der modvirker modstående spillere. Tekniske fejl kan dog også skyldes overtrædelser af spilleregler, som f.eks. Iført en ulovlig trøje eller ulovligt udstyr. Et flagrende teknisk fejl opstår, når en spiller begår en grov overtrædelse, som f.eks. Kæmper, vender tilbage til spillet efter at være diskvalificeret eller overdrevent kontaktet en spiller, efter at bolden er dødt.

Ugyldige grænser

I NCAA basketball er hver spiller tilladt fem personlige fejl, før han diskvalificeres fra spillet. Tekniske fejl skyldes også den personlige fejlgrænse, medmindre det er en administrativ teknisk fejl for spørgsmål som en ulovlig trøje. For eksempel, hvis en spiller har begået en teknisk fejl og fire personlige fejl, bliver hun diskvalificeret for resten af ​​spillet. Hertil kommer, at hvis en spiller modtager to tekniske fejl i et spil, er han diskvalificeret. En spiller udkastes fra spillet, hvis hun får en flagrende teknisk fejl.

Personlige ulovlige sanktioner

Straffen for en personlig fejl afhænger af, hvorvidt afspilleren var i skydevirkningen, og hvor mange fejl, det krænkende hold har begået i halvdelen. Hvis afspilleren var i skød og handling, mens han blev smurt, skød spilleren to eller tre frie kast, afhængigt af om spilleren tog et topunkts eller trepunkts skud. Hvis den fouled spiller tager skuddet, modtager han et frie kast uanset hvor han tog skuddet. Hvis spilleren ikke skød, får hendes hold bolden ude af bundet, medmindre forureningsholdet har begået syv eller flere fejl i halvdelen. Hvis fejlen er holdets syvende, ottende eller niende ulempe i halvdelen, får den fouled-spiller en en-og-en-frispark mulighed. Hvis spilleren gør det første frie kaste, får hun et sekund. Hvis hun savner det første frie kast, er bolden levende og spil fortsætter. Hvis fejlen er holdets 10. fejl eller mere, modtager den fouled spiller to frie kast.

Tekniske fejl

Når en teknisk fejl er vurderet, modtager det fornærmet hold to frie kast og bolden sættes tilbage i spil, hvor det var, da spillet blev stoppet. For eksempel, hvis hold A har bolden og hold B's træner får et teknisk fejl for at argumentere for et opkald, ville hold A få to frie kast og så ville få bolden, fordi det havde besiddelse, da spillet blev stoppet. For et flagrende teknisk fejl får det fornærmet hold to frie kast og bolden, uanset hvem der havde besiddelse på tidspunktet for fejlen.

Del:
Kommentarer