Mest populære ungdomssporter i Amerika

Mest populære ungdomssporter i Amerika

Ungdom i USA forbliver fysisk aktiv ved at deltage i sport. Ledet af skoler eller uafhængige organisationer, spilles sport ofte af grupper af børn på samme tid. I Amerika er nogle sportsgrene mere populære at lege og tilskuere end andre rundt om i verden.

fodbold

Fodbold er den mest populære ungdoms sport i Amerika for drenge. Ifølge Pop Warner deltager mere end 250.000 drenge i deres ungdoms fodboldprogram. Derudover deltager mere end 1 million drenge i high school fodbold, ifølge TN Soccer. Fodbold er en hold sport, der tillader to hold på op til 11 spillere på banen på samme tid. Fodbold er især populær i visse regioner i USA, herunder Syd (Texas, Florida) og Vesten (Californien).

Basketball

Basketball er en populær sport for både piger og drenge. Ifølge den amerikanske folketælling spillede mere end 450.000 piger skolesponseret basketball fra 2008, hvilket gjorde det mest populære blandt piger. Basketball er den næstmest populære sport for drenge med mere end 500.000 deltagere fra 2008. Holdsporten involverer to hold af fem spillere, der forsøger at score point ved at skyde en bold gennem en basketballkrop. Holdet med de fleste point erklæres vinderen. Basketball er mest populær i de østlige og nordlige regioner i USA.

Spor og felt

Track and Field er en populær sport blandt både gymnasier og piger. Sporten omfatter flere feltspil og forskellige typer løbende aktiviteter. En gruppe løbere kan for eksempel deltage i 400 m og 200 m relæer, mens individuelle atleter kan deltage i langhoppet, diskuskastet og triple jump. Ifølge USA-folketællingen deltager mere end 540.000 drenge i Track and Field, mens mere end 440.000 piger deltager fra 2008.

Fodbold

Fodbold er en anden sport, hvor deltagelse er højt hos både piger og drenge. I skoleledede programmer deltager mere end 380.000 drenge og 340.000 piger fra 2008 ifølge den amerikanske folketælling. To hold med 11 spillere konkurrerer om at forsøge at få en sfærisk bold ind i det andet holds mål. Holdet, der scorer flest mål efter en periode, erklæres vinderen. Selv om andre sportsgrene er mere populære i USA, betragtes fodbold som den mest populære sport i verden med hensyn til deltagelse og seertal.

Del:
Kommentarer