Medicinske grunde til at male uretra strækker sig

Medicinske grunde til at male uretra strækker sig

Når en læge siger, at du skal have din urinrør medicinsk strakt, kan det være en foruroligende og stressende situation. Urinrøret kan blive betændt og følsomt, og ideen om at have en medicinsk procedure på det kan være skræmmende. At forstå den mest almindelige årsag til behovet for manuel urinrørstrækning, og hvordan det er gjort, kan hjælpe med at lindre dine bekymringer.

Betydning

Den mest almindelige medicinske årsag til, at mænd med urinrøret har strukket sig kirurgisk, er en urinrørstrækning. En urinrørstrengning opstår, når urinrøret, et rør, der er ansvarlig for at transportere urin fra blæren ud af kroppen, er unormalt indsnævret. Når dette sker, kan det være svært eller umuligt for urinen at passere fra blæren og sætte scenen for urinen for at komme tilbage til prostata, hvor en infektion kan udvikle sig.

Ă…rsager

National Institute of Health rapporterer, at flere ting, der kan skabe en mandlig urinrørstrækning. Nogle mennesker får dem fra en tidligere betændelse eller infektion. Andre har haft kirurgi på deres urinrør i fortiden, for forhold som hypospadia, som også kan skabe en stricture. En forstørret tumor kan lægge pres på urinrøret, hvilket får det til at indsnævres, eller en skade kan medføre en urinrørstrengning.

Ud over fysisk forårsagede årsager kan en urinrørstrengning også skyldes at have en historie af seksuelt overførte sygdomme, der har kroniske prostata problemer, herunder hyperplasi eller har et instrument som et kateter anbragt i urinrøret. Lejlighedsvis er strenge til stede ved fødslen, selv om det er sjældent.

Symptomer

National Health Institute lister urin som er mørk eller blodig som et af de mest almindelige symptomer på urinrørstrengning. Hvis du har en reduceret udgang af urin, urinrørudladning eller du ikke kan urinere overhovedet, kan du lide af urinrørstrengning. Andre symptomer omfatter bækken smerter, mavesmerter, hævelse af penis eller urin sprøjtning i stedet for streaming. En kirurgisk udstrækning af urinrøret kan lindre disse symptomer ved at lette urethralbredden.

Diagnose

Din læge vil diagnosticere din urethralstricture ved hjælp af flere metoder. En fysisk eksamen kan afsløre tegn på dets eksistens gennem forstørrede lymfeknuder, der er ømme på berøring, en hårdhed, der kan mærkes på undersiden af ​​din penis, en rødme eller hævelse af din penis eller en stor og øm prostata. Nogle tilfælde af urinrørstricture viser ikke nogen synlige tegn og diagnosticeres ved hjælp af en cystoskopi, en urinkultur og et urethrogram.

Behandling

Din urethrale strækprocedure kan afsluttes under cystoskopien. På det tidspunkt vil din læge udvide urinrøret ved at bruge et tyndt instrument, der strækker urinrøret. En lokalbedøvelse anvendes til denne procedure. Når stretchingen er afsluttet, kan lægen vælge at instruere dig om, hvordan du behandler det selv hjemme ved hjælp af de samme metoder.

Urinrøret kan udvides (dilateret) under cystoskopi ved at indsætte et tyndt instrument til at strække urinrøret, mens du er under lokalbedøvelse. Hvis denne metode ikke er mulig eller vellykket, kan lægen foreslå en kirurgisk procedure, hvor den syge del af urinrøret fjernes og erstatter den med væv fra kroppen.

Prognose / advarsler

Mayo Clinic rapporterer, at prognosen for urethral stricture strækbehandling er fremragende, men arvævet har tendens til at dukke op igen med tiden, og der kan være behov for yderligere strækbehandlinger.

Del:
Kommentarer