Mad højt i Bromelain

Mad højt i Bromelain

Bromelain er en kompleks blanding af proteinfordøjende enzymer, der har mange medicinske anvendelser. Da det almindeligvis antages at lindre mavesmerter og halsbrand, er det et gammelt middel til fordøjelsesbesvær. I dag er bromelain populært brugt til at reducere betændelse relateret til infektion, skade og leddegigt. Og nye beviser tyder på, at det også er effektivt at fjerne dødt væv fra sår og forbrændinger. Bromelainet i topiske salve og kapsler er afledt af stammen og saften af ​​ananasplanten. Men mens ananas er en vigtig kostkilde til bromelain, giver den ikke en medicinsk effektiv dosis af stoffet. Ikke desto mindre er ananas en sund tilsætning til enhver kost, og den kan spille en central rolle i at opretholde et godt helbred.

Ananasfrugt

Ud over at have spormængder af bromelain er ananaskød en værdifuld kilde til vitamin C, mangan og thiamin. C-vitamin er en vandopløselig antioxidant, der beskytter kroppen mod frie radikaler, der angriber og ødelægger sunde celler. Frie radikaler lette opbygningen af ​​plaque i arterier, fremkalde astmaanfald, fremme tyktarmskræft og bidrage til ledsmerter. Ud over at reducere risikoen for disse tilstande understøtter C-vitamin immunfunktionen og forhindrer gentagelse af infektion. Ananasfrugt er også en rig kilde til mangan og thiamin, næringsstoffer, der hjælper med antioxidantforsvar og energiproduktion. Og ligesom alle frugter kan regelmæssigt forbrug af ananas reducere en persons risiko for at udvikle aldersrelateret makuladegenerering.

Ananassaft

Som ananasfrugt er ananasjuice god kilde til C-vitamin, mangan og thiamin, men det har en højere koncentration af bromelain. Faktisk blev bromelain engang ekstraheret fra ananasjuice, men nu fjernes proteolytisk enzym fra modne plantestænger. Mens dets antiinflammatoriske egenskaber er milde, gives ananasjuice normalt til postoperative patienter for at lindre smerter fra operation. En rapport i British Journal of Radiology antyder også, at saftens manganindhold kan skærpe opløsningen af ​​bugspytkirtelkanaler og andre organstrukturer i MR. Som følge heraf råder nogle læger patienter til at drikke ananasjuice, før de gennemgår en MR. Ananasjuice er også almindeligt folkemedicin, historisk set har det været anvendt som diuretikum og som leveringshjælp til børnearbejde. Det har også været beruset som en modgift til havsykdom og gurglede for at behandle en ondt i halsen.

Tendered Meat

Fordi det indeholder proteinfordøjende enzymer, anvendes bromelainet, der ekstraheres fra ananas, regelmæssigt som kødmager. Almindelig tilgængelig i pulverform kan bromelain kombineres med marinader eller direkte tilsættes til kød. Ananasjuice kan også bruges som kødmager, selv om den vil have en meget lavere koncentration af bromelain. Kogt og dåse ananas er ikke lige så effektive i kødkød, da deres enzymer har denatureret.

Del:
Kommentarer