Mad, der skal undgĂĄs, mens antibiotika er i gang

Mad, der skal undgĂĄs, mens antibiotika er i gang

Antibiotika er ordineret for at afværge bakterielle infektioner. De arbejder ved at standse væksten af ​​bakterier. Den anvendte type antibiotika varierer alt efter hvilken type bakterier der findes i din krop. På grund af dette vil din læge give dig specifikke instruktioner om, hvordan du administrerer dine antibiotika. Dette kan omfatte undgåelse af visse fødevarer.

Mejeriprodukter

Nogle antibiotika som Cipro indeholder quinolon, en aktiv bestanddel, der bruges til at forhindre replikation af bakterier. Indtagelse af mejeri kan nedsætte absorptionen af ​​et antibiotikum. Det betyder, at spise mejeri kan gøre brugen af ​​nogle antibiotika ineffektive. Mejeriprodukter omfatter mælk, is og oste. Kontakt din læge om indtagelse af yoghurt, mens du tager og antibiotikum. Antibiotika af tetracyclinfamilien kræver ikke at spise yoghurt inden for få timer efter at have taget antibiotika.

Sure fødevarer

Syreholdige fødevarer, som omfatter tranebær, appelsiner og grapefrugter, kan også reducere effektiviteten af ​​nogle antibiotika. Nogle sure fødevarer kan forhindre enzymer i tarmene fra at metabolisere et antibiotikum. Alternativt undgå juice indeholdende sure frugter.

Leafy Grøntsager

Bladgrøntsager, herunder kale, broccoli og spinat, kan interagere med dit antibiotikum. K-vitamin findes i mange grønne grønne fødevarer. K-vitamin kan forhindre absorption af antibiotika i blodbanen.

Alkohol

Alkohol kan producere flere bivirkninger. Forbrug af alkohol på antibiotika kan resultere i kvalme og søvnighed. Visse antibiotika som metronidazol forårsager opkastning, hurtig puls og andre alvorlige virkninger, som noteret af MayoClinic. Dem, der bruger for store mængder alkohol, vil kræve en højere dosis af et antibiotikum for at opnå det ønskede resultat.

Del:
Kommentarer