Mad, der skal undgĂĄs med underaktiv skjoldbruskkirtlen

Mad, der skal undgĂĄs med underaktiv skjoldbruskkirtlen

Skjoldbruskkirtlen regulerer mange funktioner i kroppen, og når det ikke virker ordentligt, kaster det af stofskiftet. En underaktiv skjoldbruskkirtlen (også kendt som hypothyroid) kan forårsage mange symptomer fra træthed til vægtøgning. Det kan endda forårsage kognitive problemer og depression. Thyroid hormon medicin er normalt givet til at regulere skjoldbruskkirtlen niveauer, men undgå bestemte fødevarer kan også hjælpe en underaktiv skjoldbruskkirtlen.

Sukker & Koffein

Overskydende sukker kan være skadelig for skjoldbruskkirtlen. Højt sukkermad bør undgås med en underaktiv skjoldbruskkirtlen. Koffein, som findes i kaffe og chokolade, er også noget at forsøge ikke at fortære meget, når du har hypothyroidisme. Selvom koffein holder dig mere opmærksom, kan det bremse thyreoideafunktionen.

Mælkprodukter

Kaseinet i mælkeprodukter kan forårsage skade på det endokrine system og smide skjoldbruskkirtlen i kroppen. Der er også spørgsmålet om de antibiotika og hormoner, der gives til køer, der findes i mælk og kan forstyrre hele det endokrine system.

Mineraler

Fødevarer højt i jern (som spinat) bør undgås med hypothyroidisme. Jern kosttilskud bør også tages med omhu. Merkur er også dårligt for dem med en underaktiv skjoldbruskkirtlen, da den kan blokere thyroidhormonproduktionen. Kalk, magnesium og aluminium kan også forstyrre skjoldbruskkirtlen, hvis de tages i overskud.

goitrogen

Stikstof er et stof, der kan blokere absorption af jod, hvilket hjælper i skjoldbruskkirtelfunktionen. Det findes i en række grøntsager (kål, broccoli, blomkål, rogn) såvel som i pinjekerner, sojabønner og jordnødder. Tilberedning af disse fødevarer hjælper med at undertrykke goitrogenerne, så hvis du har en underaktiv skjoldbruskkirtlen og ikke kan undgå dem, skal du være opmærksom på at spise dem rå. Jordnøddesmør er bedre end rå jordnødder til dem med hypothyroid.

Overvejelser

Thyroid niveauer kan ændre sig konstant. De bør overvåges af en læge med regelmæssigt blodarbejde for præcise aflæsninger og for at afgøre, om medicin skal justeres, efter at der foretages ændringer i kosten.

Del:
Kommentarer