Lyspunkter pĂĄ sort hud

Lyspunkter pĂĄ sort hud

Lyspunkter på sort hud kan have mange grunde. Men sædvanligvis er pletterne en sygdom kendt som vitiligo. Dette er en tilstand, hvor melaninen brydes ned eller er beskadiget. Melanin er pigmentet ansvarlig for hårfarve, øjenfarve og hudfarve. Jo mere melanin en person har, jo mørkere hudfarve eller øjenfarve. Folk af alle etniske grupper lider af vitiligo. Men lyspunkter på sort hud er mere mærkbare på grund af kontrast. Vitiligo påvirker alle forskelligt, hvorfor der er en bred vifte af behandlinger.

Identifikation

Ifølge artiklen "Vitiligo" på Mayo Clinic-webstedet er vitiligo "pigmenttab, der producerer mælkehvidpletter (depigmentering) på din hud." Andre mindre almindelige tegn er for tidlig graviditet eller hvidblegning af håret, øjenbrynene og øjenvipper.

Ekspertindsigt

Mayo Clinic rapporterer, at vitiligo opstår, når melanin i huden "er ødelagt eller ikke produceret." På nuværende tidspunkt ved forskere og læger ikke hvorfor eller hvordan melanin er beskadiget.

Teorier / Spekulation

Forskere har nogle få teorier om, hvad der forårsager vitiligo, men ingen er blevet bevist. Nogle forskere tror, ​​at vitiligo er forårsaget af en immunforstyrrelsesforstyrrelse. Der er også nogle tegn på, at følelsesmæssig stress eller endda en dårlig solskoldning kan have medført tilstanden. Fordi vitiligo synes at løbe i nogle familier, kan genetik også bidrage til lidelsen.

Medicinske behandlinger

Der er et par medicinske behandlinger for vitiligo. Ikke alt arbejde for alle. I de fleste tilfælde skal en person prøve nogle få metoder til at finde den bedste behandling eller kombination af behandlinger til behandling af sygdommen. Behandlinger omfatter receptpligtige topiske salver, der indeholder kortikosteroider eller immunomodulatorer (tacrolimus eller pimecrolimus) eller psoralen. Med nogle behandlinger kombineres psoralen med lysbehandling eller lysterapi. Mayo Clinic udtaler, at forbedringer ses som regel på seks til 18 måneder.

Alternative behandlinger

For folk, der har langsomt spredende vitiligo, anbefaler nogle læger herb ginkgo. Mayo Clinic foreslår at tage 40 mg kapsler tre gange hver dag for at forhindre yderligere vækst af lyspunkter. Brug af solcreme til beskyttelse mod UVA og UVB stråler er også vigtigt for behandling af vitiligo. Der er også mange former for skjult makeup, der dækker op for lysfladerne for at give en mere jævn hudtone.

Del:
Kommentarer