Lungebetændelse skudt bivirkninger

Lungebetændelse skudt bivirkninger

Lungebet√¶ndelsesvaccinen er et vigtigt skud at f√•, is√¶r for √¶ldre og mennesker med svagt immunsystem, da lungebet√¶ndelse er en almindelig og farlig sygdom. Bivirkninger af lungebet√¶ndelsesvaccinen er almindelige, der p√•virker omkring halvdelen af ‚Äč‚Äčalle patienter, men de er generelt milde og aftar inden for f√• dage.

Sammensætning af lungebetændelsesvaccinen

Mange frygter, at lungebetændelsesvaccinen vil få dem til at få lungebetændelse. Dette er ikke muligt, fordi vaccinen ikke er lavet af bakterierne, der forårsager lungebetændelse. Vaccinen består af en lille del af bakterierne, der ikke kan inficere dig.

Mindre bivirkninger

Mild bivirkninger inkluderer svulmer, √łmhed og r√łdme p√• stedet for injektionen samt en lavgradig feber, tab af appetit og tr√¶thed.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger er sj√¶ldne. En h√łj feber rapporteres lejlighedsvis, og nogle patienter rapporterer ekstrem muskelsmerter eller h√¶velse i armen.

Allergisk reaktion

Folk der er allergiske over for latex lejlighedsvis har en allergisk reaktion på lungebetændelsen. Indikationer af en allergisk reaktion omfatter problemer med vejrtrækning, svimmelhed, racerhjerte, betændelse i huden, hævelse i tungen eller halsen og svær træthed.

Behandling for bivirkninger

Behandling for bivirkninger er normalt ikke n√łdvendig, og de fleste bivirkninger aftar inden for f√• dage. Hvis bivirkninger er sv√¶re eller hvis patienten oplever sv√¶re vejrtr√¶kninger, skal l√¶gen straks ses. Enhver bivirkning, som varer l√¶ngere end fem dage, skal rapporteres til en l√¶ge, da dette kunne v√¶re en indikator for en anden sygdom eller udviklingsbetingelse.

Del:
Kommentarer