Læreuddannelsens historie i Rom

Læreuddannelsens historie i Rom

Formel uddannelse i den romerske republik var for de rige, og det var hovedsageligt i latin og græsk studier. Fysisk uddannelse, udført af fædre til sønner, blev sjældent formaliseret.

Oprindelse

Romerske idealer om fysisk skønhed og sundhed skyldes meget for grækerne, som ofte blev ansat som vejledere for både intellektuel og fysisk uddannelse. De olympiske leges sport blev importeret og praktiseret i organiserede konkurrencer og hjemme.

FormĂĄl

Som med grækerne var sport, spil og fysisk rekreation beregnet til at forberede drenge og unge mænd til militærtjeneste. Under republikken og det tidlige imperium forventedes alle romerske borgere at kunne tjene i militæret.

Metoder

I fysiske anliggender lærte drenge og unge mænd først og fremmest eksempler og hjalp deres fædre i daglige rutiner. Dette betød besøg på de mange romerske bade, der omfattede træningsrum og centrale gårde, hvor brydning og boksning blev praktiseret. Andre fælles øvelser var spyd og ridning sport.

Spil

Drenge spillede ved at lave adskillige fysiske aktiviteter, sĂĄsom at ride hobbyheste, flyve drager og gĂĄ pĂĄ stel.

Offentlige skoler

Da imperiet og dets økonomi voksede, blev en bedre uddannet borgerskab nødvendig. Offentlige skoler var lokale institutioner catering til mellemklasse drenge. Fysisk uddannelse var en del af pensum, eksplicit til militær forberedelse.

Del:
Kommentarer