Løft for brydning

Løft for brydning

Wrestling er en af ​​de mest spændende sportsgrene i verden. For at være konkurrencedygtige skal wrestling atleter ikke kun være matkyndige, men de bør også være stærke og smidige. For at opbygge deres styrke niveauer, skal wrestlers engagere sig i vægt træning. Hvis du aldrig har løftet før, så er det bedst at holde dig til de grundlæggende sammensatte øvelser, som giver dig mulighed for at arbejde et stort antal muskler samtidigt.

Udstyr

Gå ind i et fitnesscenter, og du vil finde en kombination af barbell, dumbbell og modstandsmaskineudstyr. Nogle fitnesscentre kan også have kabel-remskive systemer, modstand bands og endda kettlebells. Med henblik på dit styrkeopbygningsprogram skal du starte med at bruge kun frie vægte og måske et par maskiner her og der. Brug af primært udstyr til fri vægt giver dig mulighed for at arbejde de fleste muskler samtidigt og tillade dig at opnå de hurtigste gevinster i styrke. Dette skyldes, at i modsætning til maskiner skal du stabilisere hele vægten på hver side af din krop under hver gentagelse, hvilket får mange muskler til at blive aktiveret og kontrakt mere kraftigt.

Øvelser

At vide, at du skal holde fast i fri vægt, er ikke nok, da du skal udføre de nødvendige øvelser for at opnå størst mulig styrkegevinster. Powerlifting bevægelser som den flade barbell bænk presse, barbell back squat og barbell bøjet ben dødløft bør udgøre størstedelen af ​​din træningsprogram. Andre øvelser, der kan gavne dig som en wrestler, er overhead barbell presser og bøjede barbell rækker. At udføre alle fem af disse øvelser vil give dig mulighed for at opbygge styrke fra top til bund, da du vil målrette mod alle de store muskler i din krop.

Sæt og Reps

At lave et bestemt antal sæt og gentagelser er lige så vigtigt som at bruge frie vægte og lave de rigtige øvelser for at opnå de styrkegevinster du søger. I løbet af de første 2 uger af dit løfteprogram skal du lave tre sæt på 10 til 15 gentagelser pr. Øvelse. Dette er at vænne din krop og muskler til bevægelserne. Hvis du gør dette lidt højere rep nummer, vil du også kunne lære at gøre hver øvelse korrekt og bygge dine motorkompetencer for maksimale resultater og minimal risiko for skade. Efter de 2 uger, sænk reps til seks til 10. Gør 10 reps under det første sæt, otte under det andet sæt og derefter seks i det sidste sæt, i en all-out-indsats for at nå muskelsvigt. I mellem hvert sæt skal du tage en kort hvile i op til 3 minutter, så dine muskler kan komme sig.

Advarsel

Udfør en 10 minutters opvarmning inden hver øvelse. Dette kan ikke understreges nok. Skader i vægtrummet vil holde dig væk fra brydningsmåtterne, og du har sidelinjet, spilder væk dyrebare træningssessioner og muligvis aktive konkurrencer. Men din risiko for skade under løft kan minimeres, hvis du bare gør opvarmning. Eksempler på opvarmninger, du kan gøre, er lette jogs, hoppejakker, hoppetov, burpeer eller en kombination af nogen af ​​disse, så længe opvarmning ikke varer mere end 10 minutter. Når du har afsluttet din opvarmning, skal du gøre din træning og derefter afslutte med en 10 minutters nedkøling, som skal være noget ved lav intensitet, som en langsom tur. At gøre dette vil afkøle dine muskler og returnere din krop til en mere regelmæssig tilstand.

Del:
Kommentarer