Liste over Semisoft Foods

Liste over Semisoft Foods

En diæt af bløde eller halvbløde fødevarer gør det lettere og mere behageligt at spise, når du er ved at komme ud af og sygdom, skade eller kirurgisk indgreb. Det er også nyttigt for personer, der har problemer med at tygge og sluge på grund af et tandproblem eller et handicap. De fleste mennesker tænker på bløde fødevarer som behandlet og intetsigende, men der er mange velsmagende og sunde muligheder til rådighed for en blød mad kost.

Stivelse

Mange korn kan tilberedes til blød, herunder havre, grits og hvede farina (som findes i produkter som hvedekrem.) Andre korn, såsom ris, byg og quinoa, kan koges og derefter males i en blender for at gøre dem blød. Tilsætning smør, frugt spredning eller sirup til dine korn kan gøre dem mere smagfuldt. Andre former for stivelse, der er acceptable på en blød mad kost er bløde brød og muffins lavet af raffineret mel, velkogte pasta og bagt kartofler uden huden.

Proteinkilder

Selv om du bør undgå hårde eller seje kød som bøf og bagt kylling, er der flere kød, der er semi-bløde. Disse omfatter hvid fisk uden knogler, dåse tun, dåse kylling og stuvede kød. Derudover er andre proteinkilder som tofu, røræg og velkogte bønner let at tygge og sluge. Proteinpulver, der kan tilsættes til drikkevarer og puddinger, kan også hjælpe dig med at få nok protein i en halvblød kost.

Mejeri

Mange mejeriprodukter er bløde nok til denne diæt. Mælk, yoghurt og is er eksempler på bløde mejeriprodukter. Visse oste, såsom ricotta og revet frisk mozzarella er også meget nemme at spise. Gedeost, feta og bleuost, som er meget bløde, men den stærke smag af disse ost kan forstyrre mennesker med følsomme fordøjelsessystemer.

Frugt og grønt

Juice lavet af frugt og grønt er en nem måde at få de sundhedsmæssige fordele ved disse fødevarer uden at skulle tygge dem. Derudover er nogle rå frugter og grøntsager, som bananer og avocadoer, bløde nok til at tygges og sluges let. Andre produkter, æbler og gulerødder og søde kartofler kan for eksempel skrælles, koges og moses. Hermetiserede frugter og grøntsager er normalt bløde nok til en halvblød kost, men folk med fordøjelsesproblemer bør undgå gourmetgrøntsager som broccoli og kål.

Desserter

Puddinger, is og frosne yoghurt er gode muligheder for dessert på en halvblød kost. Derudover kan nogle kager og kager være bløde nok. Undgå desserter, der indeholder nødder, frø, tørret frugt eller kokosnød.

Del:
Kommentarer