Liste over nikkelfri mad

Liste over nikkelfri mad

Nikkelallergi kan forårsage vedvarende eksem og andre typer dermatitis, især på hænder og underliv. Dem, der er følsomme for nikkel, eller som mistænkes for at være det, rådes ofte til at gå på en lavnickedie. Undgå fysisk kontakt med genstande, der indeholder nikkel (såsom smykker, nøgler, hårnåle, køkkenredskaber osv.) I kombination med en lavnickedie kan hjælpe med at lindre det sommetider alvorlige ubehag, der fremkaldes af denne metalallergi.

frugter

Ferskener, pærer, bananer, blåbær, jordbær, brombær anses alle for at være lavnikkelfrugter. Enhver af disse kan spises fersk eller kogt, men ikke dåse. Hindbær, ananas, figner, datoer og svesker bør undgås. Æbler, tomater, appelsiner, grapefrugter og andre citrusfrugter har et lavt indhold af nikkel, men kan forværre allergi symptomer.

grøntsager

De fleste grøntsager er tilladt på denne diæt. Anbefalede grøntsager omfatter: paprika, agurker, aubergine og cruciferous greener (kål, blomkål, bok choy). Undgå grønne bladgrøntsager (spinat, kale, salat) og bælgfrugter, især tørrede bønner og linser. Bønnespirer har også et højt nikkelindhold. Grøntsager kan være friske eller kogte; dåsevarer modvirkes.

Mejeri

Alle almindelige mejeriprodukter - mælk, fløde, ost, smør, yoghurt - er tilladt. Undgå chokolade mælk og hindbær eller citrus yoghurt.

Korn

Raffineret hvede og de fleste majsprodukter er tilladt på denne diæt. Pasta, hvid ris, cornflakes, majsmel og hvide brød er alle lavnikkelholdige fødevarer. Hele hvede og multigrain mel er dog høje i nikkelindhold. Undgå hvede og havreklid, havregryn, brun ris og blomsterfrø (såsom solsikke og sesam).

Vegetabilsk protein

Undgå nødder, frø og soja.

Kød, fjerkræ og æg

De fleste slags animalsk protein er lavt i nikkelindhold. Kylling, kalkun, oksekød og æg anbefales. Skaldyr, som rejer og østers og laks er højere i nikkel. Spis ikke dåse kød og fisk, som tun.

drikkevarer

Alkoholholdige drikkevarer, kaffe og te (men ikke fra urner eller maskiner) er tilladt, ligesom sodavand og saft fra lavnikkelfrugter. Undgå æble- og citrusjuice og chokoladedrikke.

Del:
Kommentarer