Liste over naturlige konserveringsmidler

Liste over naturlige konserveringsmidler

Konserveringsmidler forlænger levnedsmiddelets holdbarhed, hvilket gør det muligt at nyde dem længe efter høsten. Konserveringsmidler kan også hjælpe mad med at beholde smag, farve, tekstur og næringsværdi. Naturlige konserveringsmidler har været med til at hjælpe mennesker med at opretholde passende fødevareforsyninger siden oldtiden. Naturlige mad konserveringsmidler bruges normalt til smag såvel som til fødevarebevaringsformål.

syrer

Syreholdige fødevarer, såsom citronsaft eller eddike, hjælper med at bevare friskheden ved at øge surheden af ​​en fødevare. En sur mad skaber et fjendtligt miljø for mikroorganismer. Den aktive komponent i citronsaft er citronsyre, et naturligt konserveringsmiddel, du kan læse på en ingrediensliste. Citronsyre er imidlertid ikke altid afledt af citrusfrugter; det er ofte afledt af majs. Eddikesyre er den aktive ingrediens i eddike; det tilsættes ofte til fødevarer i sin isolerede form som et naturligt konserveringsmiddel. Syrer bruges ofte til at bevare en bred vifte af dåse og flasker og drikkevarer.

Antioxidanter

Antioxidanter hjælper med at holde fødevarer friske ved at modvirke virkningerne af oxidation. Oxidering forårsager, at en fødevare bliver svimmel. Citronsyre er en antioxidant såvel som en syre. Et andet almindeligt naturligt antioxidant konserveringsmiddel er E-vitamin (tocopheroler).

Sukker

Sukker hjælper med at bevare fødevarer ved at absorbere overskydende vand. Uden vand kan mikroorganismer ikke vokse i en fødevare. Sukker hjælper syltetøj, gelé, sødt pickles og marmeladevarer forblive frisk i mange uger, selv efter at beholderne er åbnet.

Salt

Salt har længe været brugt til at forhindre kød og fisk i at ødelægge. Salt hæmmer væksten af ​​mikroorganismer som ved at reducere mængden af ​​vand, der er til rådighed for dem. Salt bruges også til at holde konserves friske og flavorful.

Olie

Olie hjælper med at forblive frisk ved at forhindre, at mikroorganismer kommer i kontakt med fødevaren. Olie reducerer også oxidationshastigheden i en fødevare, hvilket forhindrer det i at ødelægge hurtigt. Mange traditionelle opskrifter kalder på, hvad der synes at være en ublu mængde olie (en halv kop eller mere for fire til seks portioner). Hvis du ikke behøver retten til at forblive frisk uden køling, kan du reducere olien betydeligt uden noget offer i smag.

krydderier

Nogle krydderier synes at forsinke væksten af ​​mikroorganismer samtidig med at oxidationshastigheden reduceres. Disse krydderier omfatter fedter, sennep, salvie, timian, rosmarin og oregano. Disse krydderier kan være effektive naturlige konserveringsmidler på grund af deres naturligt høje niveauer af antioxidanter.

Bevaringsalternativer

Tilføjelse af konserveringsmidler er ikke den eneste måde at holde mad frisk. Andre metoder til fødevarebeskyttelse omfatter køling, frysning, frysetørring, udtørring og konservering. Mange for eksempel konserveringsfrie brød og tortillas sælges frosne og forbliver ikke friske i lang tid, hvis de er tilbage på køkkenbordet.

Del:
Kommentarer