Liste over lav og høj karbad fødevarer

Liste over lav og høj karbad fødevarer

En velafbalanceret kost har den rigtige blanding af proteiner, grøntsager, frugt og kulhydrater. Ifølge de nationale sundhedsinstitutter er vigtige næringsstoffer, der hører hjemme i din kost, fedtfattige mejeriprodukter, bælgfrugter som bønner og linser, kød og helkornsbrød og korn. Kulhydrater er gode for dig, i moderation. De giver den energi, du har brug for til at gå om dine daglige aktiviteter. Carbs er groft grupperet i "simple" (frugt og grøntsager) og "komplekse" (brød, pasta og korn).

High Carb Foods

Populære højt-carb fødevarer omfatter bagt kartofler, hvidt brød, spaghetti, ris, hvidt mel, is og chokolade barer. Hvis du vil have et sundt alternativ til disse, kan du spise fuldkornsbrød og pastaer, frugter, nødder, helkornsprodukter, brun ris og flerkorns tortilla chips.

Low Carb Foods

Nogle gode low-carb fødevarer omfatter æbler, majs, bananer, gulerødder, tørrede abrikoser, reduceret fedt yoghurt, tomat suppe, nyrebønner, garbanzo bønner og lima bønner. Du kan tilberede lav-carb middage ved hjælp af nogle af disse fødevarer. For eksempel kan du lave en lima bønne og gulerodssuppe med grønne grønne grøntsager som spinat eller kale. Til dessert kan du lave et æble og bananødderbrød med krydderier som kanel, muskatnød og allspice.

Balance

Du har brug for både proteiner og kulhydrater for at have en næringsrig diæt, men du bør ikke spise en af ​​dem i overskud, da dette kan forårsage vægtforøgelse, hjertesygdom og diabetes. En vigtig ting at huske er, at uanset om du bruger forbrug af højt eller lavt carb, skal du stadig træne for at forbrænde de kalorier, du spiser. Dette hjælper dig med at føle dig opdateret og bidrager til effektiv vægtkontrol.

Del:
Kommentarer