Liste over eventyrsporter

Liste over eventyrsporter

Eventyrsport, også kendt som ekstreme sportsgrene, er aktiviteter, der normalt foregår udendørs og er kendt for at give deltagerne et højt niveau af opstemthed og en højrisikofaktor. Eventyrsporter har tendens til at kræve en stor grad af udholdenhed og styrke, så fysisk træning er nødvendig. Eventyrsporter finder sted på land, til søs og i luften.

Base jumping

Base jump deltagere spring fra en stationær genstand i høj højde, mens du bærer en faldskærm til at bryde deres fald. Akronymet "BASE" står for "Building, Antenna, Span and Earth", som beskriver de fire kategorier af genstande, hvorfra jumperne starter selv.

Bungee Jumping

Bungee jumpers spring også fra høje perches, men i stedet for at bruge en faldskærm, er hopperne fastgjort til en lang elastik, der trækker dem op, når den snaps tilbage i slutningen af ​​et fald. Jumpers springer typisk fra en høj bygning eller en bro over en vandkrop.

Land Luge

Land luge er beslægtet med luge-arrangementet i vinter-olympiske lege, bortset fra at lugers ligger på ryggen på brædder med hjul og rejser på landbaner i stedet for is. Lugers kan nå hastigheder på 80 miles i timen og navigere kursets drejninger ved at lænne deres kroppe til hver side. Lugers sænke eller stoppe ved at anvende fodbremser.

Whitewater Rafting

Whitewater sprænger pilot kanoer, kajakker og flåder på floder, der har high-speed rapids. De kan rejse alene eller i et skib med flere andre. Kraftig padling er nødvendig for at holde fartøjet oprejst og for at undgå forhindringer som store klipper.

Windsurfing

Windsurfing kombinerer elementer af sejlads og surfbræt. Windsurfere forsøger at navigere havbølger på særlige surfbrætter med vedhæftede sejl. Avancerede windsurfers udfører ofte akrobatiske manøvrer som spins, hopper og løkker.

Mountainbiking

Mountainbikere kører specielt bygget cykler med brede, tykke dæk og robuste rammer. Bikersne krydser ofte bjergstier fyldt med bakker, klipper og skarpe bøjninger, mens de bevæger sig med høj hastighed.

Bjergbestigning

Som navnet antyder, forsøger bjergbestigere at opstigge siderne af bakker eller bjerge ved at bruge deres fødder og hænder til fremdrift og støtte. Klatring kan finde sted indendørs på faciliteter, der har specialkonstruerede stenvægge.

Del:
Kommentarer