Lidelser der forårsager en sød lugt på kroppen

Lidelser der forårsager en sød lugt på kroppen

Lidelser, der forårsager en sød lugt

Der er en række stofskifteforstyrrelser, der kan forårsage en frugtagtig lugt på vejret, en sød lugt på huden eller en sød lugt i urinen. Disse lidelser kan behandles, selvom nogle kan være tegn på dybere underliggende problemer.

Maple Syrup Urinsyge

Maple sirup urin sygdom (MSUD) er en metabolisk lidelse, der er genetisk arvelig. Det forårsager en manglende evne for kroppen til at nedbryde aminosyrerne valine, leucin og isoleucin. Dette medfører en opbygning af skadelige niveauer af disse stoffer i blodet. Symptomer omfatter tab af appetit, sløvhed, opkastning, urin, der lugter som ahornsirup, anfald og koma. Behandling indebærer en kostfri protein, intravenøs indtagelse af sukkerarter, fedtstoffer og væsker. Hæmodialyse kan også anvendes som et middel til at reducere niveauet af aminosyrer.

Lactinsyre

Lactinsyreose er årsag, når niveauet af mælkesyre i blodet øges hurtigere, end det kan fjernes. Symptomer omfatter kvalme og svaghed og en sød, frugtagtig lugt på vejret eller huden. Behandlingen er fokuseret på at ændre de underliggende årsager til sygdommen. Blodprøver er nødvendige for at kontrollere elektrolytteniveauer. Den mest almindelige årsag til mælkesyreose er intens og langvarig motion, det skyldes, at mælkesyreindholdet stiger, da iltniveauet falder. Det kan også være forårsaget af aids, kræft, åndedrætssvigt, nyresvigt og sepsis.

Diabetisk ketoacidose

Diabetisk ketoacidose er en komplikation af diabetes. Det opstår, når der ikke er tilstrækkeligt sukker i kroppen til at blive brugt som brændstofkilde, og der anvendes fedt i stedet. Ketoner biprodukter af nedbrydning af fedt begynder at opbygge i kroppen med negative virkninger. Symptomer omfatter svaghed, hyppig tørst, hyppig vandladning, træthed, åndedræt, kvalme, opkastning og en sød eller frugtagtig lugt på vejrtrækningen eller huden. Behandling indebærer at øge doseringen af ​​insulin og erstatte tabte væsker.

Del:
Kommentarer