Lexapro Vs. Wellbutrin

Lexapro Vs. Wellbutrin

Lexapro (escilatopram) og Wellbutrin (buproprion) er medicin godkendt af Food and Drug Administration (FDA) til behandling af generaliseret angstlidelse (GAD) og depression. Wellbutrin kan også ordineres til rygestop, sæsonbetinget affektiv lidelse (SAD) og mindre almindeligt opmærksomhedsforstyrrelser (ADD). Det kan tage uger at mærke den fulde effekt af hver medicin, så det afgørende hvilket lægemiddel passer dig bedst, kan være en lang proces.

Identifikation

Wellbutrin er en norepinephrin og dopamin reuptake inhibitor (NDRI) -it øger niveauerne af både norepinephrin og dopamin ved at hæmme deres reabsorption (genoptagelse) i celler. Lexapro er en selektiv serotonin reuptake inhibitor (SSRI), hvilket betyder, at det genopretter balancen af ​​serotonin til normale niveauer. Begge lægemidler regulerer neurotransmittere og betragtes som antidepressiva.

Dosering

Ifølge DIOne, et medicinsk styringssystem, der anvendes af hospitaler, starter Wellbutrin doseringen ved 200 milligram (100 milligram to gange daglig). Fordi Wellbutrin er tilgængelig i 100 milligram tabletter og kan øges til op til 400 milligram dagligt, er der mere plads i form af dosisjusteringer. Lexapro, som typisk administreres i en samlet dosis på 10 til 20 milligram pr. Dag og kun leveres i 10 eller 20 milligram tabletter, har ikke så mange doseringsmuligheder.

Delte bivirkninger

Begge lægemidler har lignende bivirkninger, som omfatter: kvalme, tør mund, forstoppelse, diarré, opkastning, somnolens, svimmelhed, træthed, søvnløshed, muskelspænding, overdreven gabning, svaghed, rødme, vægtændringer, abnormaliteter i søvn, øget svedtendens og fødder, nedsat libido og erektil dysfunktion.

Lexapro Side Effects

Patienter, der tager Lexapro, har også rapporteret migræne, tremor, svimmelhed, tics, rastløse ben, karpaltunnelsyndrom, influenzalignende symptomer, feber, brystsmerter, mavesmerter, fordøjelsesbesvær, flatulens, halsbrand, tandpine, gastroenteritis, krampekræft og gastroøsofageal reflux.

Wellbutrin bivirkninger

Yderligere wellbutrin-bivirkninger har inkluderet: tænkning af abnormiteter, forstyrret koncentration, dysforia, nedsat hukommelse, stimulering af centralnervesystemet (CNS), migræne, sensorisk forstyrrelse, beslaglæggelse, unormal koordination, forvirring og svimmelhed.

Et plus på Wellbutrin er, at det ikke forårsager den betydelige vægtøgning, der er almindelig for andre antidepressiva.

FDA advarsler

Lexapro og Wellbutrin har de samme FDA-sort-boks advarsler for risikoen for selvmordstænkning blandt pædiatriske og unge brugere. Narkotikaproducenter skal nu indeholde denne advarsel på deres produkter.

Lexapro blev udstedt en FDA advarsel om risikoen for at udvikle en farlig tilstand kaldet serotoninsyndrom ved ophør af medicinen. Symptomer på dette syndrom omfatter kvalme, svær svimmelhed, elektrisk stød som følelser i hjernen, koncentrationsbesvær og hovedpine, for blot at nævne nogle få.

Forebyggelse / Solution

I september 2009 rapporterede Semel-instituttet for neurovidenskab og menneskelig adfærd hos UCLA, at det udviklede en test, der kan forudsige, om en patient vil reagere bedre på Lexapro eller Wellbutrin. Prøven, et forenklet EEG, sammenligner hjernebølge mønstre til at analysere biomarkører, der kan indikere, hvilken medicin der er mest hensigtsmæssig. Undersøgelsen er stadig i dens nasende stadier, men positive resultater tyder på, at det kan give en ikke-invasiv måde for læger at gøre væk med gætteriet.

Del:
Kommentarer