Lecithin for hårvækst

Lecithin for hårvækst

Lecithin er vigtigt for sund hårvækst. Det hjælper også med at nedbryde fedtstoffer, er afgørende for cellemembraner, forbedrer hjernefunktionen og holder cellerne i at oxidere. Den består hovedsagelig af B-vitaminer, såsom cholin og insitol. Du kan finde lecithin i fødevarer som æggeblommer eller tage det som supplement.

Fakta

Lecithin er et fedtholdigt stof kaldet phospholipid. Din lever producerer det dagligt, og det bruges i kroppen til at forbedre hjernens funktion og nedbryde fedt, og det er en nøgleblok for hver cellemembran, ifølge 1001Herbs. Lecithin findes også i fødevarer som kål, blomkål, kikærter, linser, æggeblomme, hvedekim, fisk og brygersgær. Det er også et tilsætningsstof til fødevarer, der hovedsagelig anvendes som emulgeringsmiddel. Is, chokoladebarer og mayonnaise er fødevarer, der indeholder lecithin, som regel stammer fra sojabønner.

Cholin og Insitol

To af de vigtigste næringsstoffer i lecithin er cholin og insotil, som er en del af B-kompleks vitaminer. Cholin og insitol er begge vigtige for sund hårvækst. Kolin og insitol beskytter mod hærdning af arterierne, og cholin er afgørende for dannelsen af ​​acetylcholin, hvilket hjælper i hukommelsesfunktionen. Cholin kan også reducere kronisk inflammation. Ifølge Andrew Saul fra DoctorYourself indeholder hver spiseskefulde lecithin granuler ca. 1700 mg cholin og 1000 mg inositol.

Fungere

Hårvækst afhænger af flere faktorer. At få nok søvn er en, ifølge Proctor og Gamble hjemmeside. Hår vokser hurtigere i ens søvn, og så sørg for at komme i seng på tid og sove mindst syv timer om natten, så håret bliver hurtigere. At have den rette balance mellem mandlige og kvindelige hormoner spiller også en rolle. Mandlige hormonniveauer vil regulere hårtykkelse og hvor hurtigt hår vokser, mens kvindelige hormonniveauer regulerer, hvor længe håret forbliver i sin vækstfase.

Funktioner

Ernæring er også vigtig for hårvækst. Bortset fra lecithin er antioxidanter også afgørende for hårvækst. Mineraler som zink, magnesium og sporstoffer svovl er også vigtige for hårvækst og sundhed. Mange af de fødevarer, der indeholder lecithin, tilbyder også andre næringsstoffer. Kål er for eksempel en god kilde til svovl. Æggeblommer er en god kilde til svovl og andre B-kompleks vitaminer. Hvedekim er en god kilde til E-vitamin, en af ​​antioxidanterne, der er vigtige for hårvækst.

Lecithin Supplements

At tage et lecithin supplement kan forbedre din sundhed straks. Lecithin krydser blodhjernebarrieren og træder i kraft på din krop med det samme, ifølge Dr. Florence Safford, en professor ved Florida International University, som gennemførte undersøgelser af lecithins virkning på hukommelsesfunktionen. Safford anbefaler at tage to spiseskefulde. af lecithin granuler om dagen i yoghurt. Lecithin kosttilskud kommer fra enten soja eller æggeblomme. Begge er let tilgængelige. Der er ingen anbefalet dagpenge til lecithin. For meget lecithin kan forårsage svimmelhed, kvalme og opkastning, ifølge vitaminstuff.

Del:
Kommentarer