Langsigtede virkninger af anvendelse af Gabapentin

Langsigtede virkninger af anvendelse af Gabapentin

Gabapentin er en receptpligtig medicin, der anvendes til behandling af epilepsi og anfald. Det bruges også til behandling af herpesviruset samt helvedesild. Det er FDA-godkendt til behandling hos voksne og børn i alderen 12 og ældre, og bruges nogle gange i små doser til behandling af epileptiske børn i alderen 3 og derover. Bivirkninger af gabapentin kan være kort- eller langsigtede, vare i timer eller i flere uger eller længere. Nogle bivirkninger af gabapentin kan være dødelige. Diskuter med din læge alle de bivirkninger, du oplever efter at have taget gabapentin.

Dosering

Det er vigtigt, at du tager gabapentin nøjagtigt som foreskrevet. Du må ikke ændre eller savne en dosis af denne medicin. Hvis du glemmer at tage gabapentin, tag det så hurtigt som du husker, medmindre din næste dosis gabapentin er inden for fire timer efter din dosis, du har savnet. I så fald skal du springe over den ubesvarede dosis og kun tage den faste dosis, da du ellers risikerer overdosering af gabapentin. Symptomer på overdosering af gabapentin omfatter synsfald eller sløret syn, diarré, følelse af svag eller døsig og slurrende tale. Søg akut lægehjælp, hvis du mener, at du oplever en overdosis af gabapentin.

Medicinsk historie

Visse medicinske tilstande og behandlinger kan interagere med eller forværre som følge af at tage gabapentin. Det er vigtigt, at du afslører din fulde medicinsk historie til din læge, inden du tager gabapentin. Tag ikke gabapentin, hvis du har en historie med nyre-, hjerte- eller leversygdom uden først at diskutere din tilstand med din læge. Det er vigtigt, at du fortæller din læge, hvis du er gravid eller planlægger at blive gravid, før du tager gabapentin. gabapentin kan passere ind i modermælk og forårsage negative virkninger på ammende barn.

Langsigtede bivirkninger: Alvorlige

Visse forhold kan forværres som følge af at tage gabapentin, og bivirkninger kan vare i flere timer, dage, uger eller endda længere. Nogle bivirkninger af gabapentin kan være dødelige. Det er meget vigtigt, at du søger akut behandling, hvis du oplever alvorlige bivirkninger som følge af at du tager gabapentin. Alvorlige bivirkninger relateret til gabapentin omfatter en stigning i antallet af anfald du har eller influenzalignende symptomer (herunder kuldegysninger, feber eller smerter og smerter), følelse af desorienteret eller forvirret, hurtig øjenbevægelse (især dine øjne går hurtigt fra venstre til højre), føler tremor eller kramper eller oplever et øget antal let opnåede blå mærker eller misfarvning af huden.

Bivirkninger: Mild til moderat

Nogle bivirkninger af gabapentin er mindre alvorlige og kræver ikke øjeblikkelig akut behandling. Det er stadig meget vigtigt, at du deler eventuelle bivirkninger eller oplevelser, som du har som følge af at tage gabapentin hos din læge, da hun måske skal tilpasse dosen. Fortæl det til din læge, hvis du har svimmel, svag eller træt efter at have taget gabapentin. Fortæl også hende, hvis du oplever koordineringsforstyrrelser eller sløret syn, eller har haft ondt, opkast eller har haft tab af appetit. Andre milde til moderate virkninger, der kan vare i nogle få timer, uger eller endda længere, omfatter diarré, forstoppelse, mundørhed, koldtignende symptomer (løbende næse, næsepinde, hovedpine), søvnbesvær eller hududslæt (herunder kløende udslæt, såvel som acne).

Advarsel

Da gabapentin bruges til at behandle anfald, er det vigtigt, at du bærer et medicinsk identifikationsarmbånd, så andre er opmærksomme på, at du tager gabapentin, hvis et sådant anfald skal forekomme. Du bør også være sikker på at fortælle enhver kirurg, at du tager gabapentin, hvis du planlægger at have en procedure af enhver art, herunder tandkirurgi. Fordi gabapentin kan påvirke din vision, er det vigtigt, at du bruger ekstrem forsigtighed, når du kører et motorkøretøj, mens du tager denne medicin. Tag ikke antacida i to timer efter at have taget gabapentin, da et antacid kan påvirke, hvordan gabapentin absorberes i dit system.

Del:
Kommentarer