Labia Irritations

Labia Irritations

Vulva er de kvindelige kønsorganer, der omgiver vagina og urinrør, herunder labia majora, labia minora og mons pubis. En betændelse i vulva er kendt som vulvitis. De mest almindelige årsager til irritation behandles let og forebygges.

allergier

Kvinder, der er allergiske over for kondomer, vaskemidler, duftstoffer eller hygiejneprodukter, kan lide irritation af labia. Eksem og dermatitis er almindelige hudforhold, der ofte opstĂĄr som reaktion pĂĄ allergier.

Gærinfektioner

Gær er en svamp, der findes naturligt i vagina. En gærinfektion udvikler sig, når der er mere gær end bakterier i det vaginale område. Dette kan forårsage intens kløe i labia.

Parasitter

Pubic lice, eller krabber, spredes under seksuel aktivitet til vulvarområdet, hvilket forårsager kløe, røde mærker og elveblest.

Hormonmangel

Kronisk kløe i hele vulvarområdet kan være tegn på hormonel ubalance. Atrofisk vaginitis forekommer hos menopausale kvinder, når vaginale foring og vulvareskind bliver tørre og tynde på grund af mangel på østrogen.

Behandlinger

En læge bør konsulteres for at bestemme den mest hensigtsmæssige behandling.

Forebyggelse

Rensning af kønsområdet regelmæssigt, iført bomuldsundertøj og undgå duftende sæbe er enkle måder at forhindre vulvitis på.

Del:
Kommentarer