L-Arginins naturlige kilder

L-Arginins naturlige kilder

L-arginin fremstilles i nyrerne til brug i kroppen. Det er nødvendigt for syntese af protein i kroppen. Kroppen producerer normalt tilstrækkelige mængder L-arginin undtagen i tilfælde af visse lidelser eller sygdomme, hvilket kan gøre tilskud nødvendig. Naturlige kilder til L-arginin kan være den nemmeste måde at øge ens indtag af denne vigtige aminosyre. Egnede doser af L-arginin til behandling af forskellige lidelser er ikke blevet fastslået, hvilket gør naturlige kilder til det sikreste middel til at udnytte det.

Betingelser

Visse tilstande som infektioner, fysisk traume og alvorlige forbrændinger kan fjerne kroppens tilførsel af L-arginin. I disse tilfælde ville en form for tilskud være nødvendig. Aminosyren har vist sig at lette blodgennemstrømningen ved at reducere blodkarets stivhed og derved forbedre cirkulationen. L-arginin bruges til at sænke blodtrykket og for at lette migrænehovedpine. L-arginin har også vist sig at medvirke til sårheling og til korrigering af erektil dysfunktion. Folk har taget L-arginin for at forbedre symptomer på grund af herpes.

Dyre kilder

Oksekød, svinekød (bacon, skinke), mejeriprodukter, kylling, kalkun og skaldyr er betydelige kilder til L-arginin. Disse animalske proteiner kan også være højt i fedt, hvilket ikke er ideelt til en sund kost. Og kød er højere i L-lysinindholdet, hvilket er en aminosyre, der bruger den samme metaboliske vej som L-arginin. Indtagelsen af ​​en aminosyre kan reducere virkningerne af den anden. Dette bør overvejes, når du forsøger at øge mængden af ​​L-arginin i kroppen.

Vegetabilske kilder

Planteproteiner indeholder større mængder L-arginin end dyrkilder. Mandler, paranødder, pecannoner, cashewnødder, hasselnødder, valnødder, boghvede, hvedekim, hvedemel, frø (sesam, solsikke, græskar), rosiner, brun ris, havre, granola, kikærter og kokosnød er alle gode kilder til L-arginin.

Bivirkninger

Forbruger aminosyrer som de forekommer i naturen betyder at undgå mange af de bivirkninger, der kommer fra overdosering. L-arginin i store doser (over 40 g pr. Dag) kan være giftigt for nyrerne og leveren. Gravide og pleje kvinder bør undgå at tage L-arginin kosttilskud, da det ikke er blevet bestemt, hvilken virkning det har på moderen eller barnet. Mindre bivirkninger forårsaget af L-arginin omfatter fordøjelsesbesvær, hovedpine og kvalme.

Overvejelser

Selv om denne aminosyre har vist sig at reducere risikoen for hjertesygdomme og nedsætte blodtrykket, er supplementet ikke sikkert for personer, der har haft et hjerteanfald. En undersøgelse fra National Institutes of Health viste, at hjerteanfaldspatienter, der tog L-arginin, døde, mens de som tog placebo ikke gjorde det. Diabetikere bør også undgå L-arginin, da det kan øge blodsukkerniveauet. Generelt bør en læge konsulteres, når du beslutter dig for at tilføje kosttilskud.

Del:
Kommentarer