Kosttilskud der udsletter blod fartøjer

Kosttilskud der udsletter blod fartøjer

Tilskud og receptpligtige lægemidler, der dilaterer blodkar, kaldes vasodilatorer. Vasodilatorer slapper af muskler, der presser mod blodkar, hvorved de kan udvides. Læger ordinerer vasodilatorer hovedsagelig for at bekæmpe hjerte-relaterede lidelser såsom højt blodtryk, men forbedringer i omsætning også fremme generel sundhed. Du kan også få lignende resultater ved hjælp af kosttilskud, og med færre bivirkninger.

Magnesium

Magnesium er et mineral, der virker på samme måde som calciumkanalblokkere, som læger har ordineret for hypertension og angina (smerte forårsaget af utilstrækkelig blodgennemstrømning til hjertemusklen). For meget calcium i blodet komprimerer skibe, hvilket får hjertet til at arbejde hårdere for at opretholde en konstant blodforsyning til kropsvæv. Magnesium blokkerer calcium og negerer dens forstærkende virkning, men det øger også kroppens egen produktion af nitrogenoxid, der naturligt udvider blodkarrene.

Hawthorne

Hawthorne er et relativt billigt urtetilskud, der virker som en vasodilator, der primært påvirker koronarbeholderne. Ud over at øge blodgennemstrømningen ved at udvide store fartøjer, synes hawthorne at være til gavn for dem, der lider af hjerteskader. Dens fordele er dog ikke umiddelbare, men forekommer over tid.

C-vitamin

C-vitamin har sandsynligvis gennemgået mere videnskabelig kontrol end noget andet supplement, dels på grund af dets langvarige status som en antioxidant, et stof, der beskytter mod celleskader, der begås af de "frie radikaler", der er forbundet med aldring. Mindre offentligt er beviset for, at C-vitamin synes at reducere "endoteldysfunktion", en tilstand, der forhindrer udvidelse af blodkar og kan føre til hærdning af arterierne (aterosklerose).

Niacin

Vitamin B-3, også kendt som niacin, skaber det mest dramatiske eksempel på udvidelse af blodkarret af alle kosttilskud, der er anført her. I højere doser forårsager dette tilskud "niacin flush", en prikkende rødme i huden som følge af en udbrud af histaminer efter indtagelse. Flushen varer 10 til 20 minutter og er harmløs og sandsynligvis hjælpsom på grund af stigningen i blodgennemstrømningen det forårsager. Men nogle mennesker finder det ubehageligt. Ud over at dilatere skibe og øge blodgennemstrømningen, synes dette vitamin at sænke LDL-kolesterol og hæve det "gode" HDL-kolesterol.

Advarsler

Du bør altid rådføre dig med en sundhedspersonale inden du tager kosttilskud. Brug af urte kosttilskud er især risikabelt, når de kombineres med receptpligtige lægemidler, da krydderurgen til tider duplikerer et stofs effekt. I modsætning til receptpligtige lægemidler er tillæg også mindre regulerede og kan indeholde mere eller mindre af den aktive bestanddel end flasketilstandene.

Del:
Kommentarer