Kokosoliefarer

Kokosoliefarer

Kokosolie, der engang blev afskåret for sin forbindelse til hjertesygdomme, begyndte at nyde en renæssance omkring 2005. Forfattere hævdede det en vægttabs magisk kugle og endda en sygdomsbehandling. Hype kan dog være farligt for dit helbred.

Mættet Fedt

Kokosolie indeholder ingen transfedt eller kolesterol i kosten. Men det er ekstremt højt i mættede fedtstoffer, som American Heart Association navngiver den førende bidragyder til højt blodkolesterol, i sig selv en klar risikofaktor for hjertesygdomme. (se referencer 1)

Fad Diets

Enkelte ingredienser kostvaner opmuntre dieters til at binge usundt på den nyeste panacea. Kokosolie er god nok i moderation som en del af en afbalanceret, fedtfattig kost. Men forhandlere af Nutiva Organic Extra Virgin Virgin Coconut Oil, der kalder det "en af ​​de mest sunde superfoodvarer i verden", anbefaler tre spiseskefulde af produktet dagligt. Dette alene repræsenterer et mættet fedtindtag på 189% af FDA's anbefalede daglige tillæg. (se Referencer 2)

DĂĄrlig videnskab

Påstande om kokosolie overdriver egentlige undersøgelsesresultater i ubegrundede konklusioner. For eksempel hævder nogle, at laurinsyren fra kokosolie kan helbrede AIDS. Men ifølge de canadiske AIDS Treatment Information Exchange, hvilke undersøgelser viser faktisk, at monolaurin (en form for laurinsyre) angriber herpes simplex virus, cytomegalovirus og HIV i testrør-miljøet. Ingen undersøgelser af virkningerne af laurinsyre på egentlige AIDS-syge er blevet dokumenteret. (se Referencer 3)

Interessekonflikt

De største promotorer af kokosolie har tendens til at være detailhandlere af kokosolieprodukter. For eksempel henviser Dr. Mercolas artikel om "Sannhed om kokosolie" direkte til en salgsside for Fresh Shores Extra Virgin Coconut Oil. Litteratur placeret til at drive forbrugerne mod specifikke produkter skal betragtes som markedsføring, ikke næringsvidenskab.

Ulovlige krav

Mange marketingkrav om kokosolie er ikke kun understøttet af videnskabelig undersøgelse, men er ulovlige. Visse terapeutiske påstande forårsager, at et produkt klassificeres som et lægemiddel og dermed holdes til strengere retlige normer for sikkerhed, mærkning og markedsføring i henhold til forbundslovgivningen om fødevare-, narkotika- og kosmetiske midler. Når et websted gør sådanne krav, men ikke opfylder disse standarder, udsteder FDA dem et advarselsbrev. Du kan se, hvilke virksomheder der har modtaget sådanne breve - og hvis krav skal derfor gives sunde skepsis - i FDAs Cyber ​​Letters database.

Del:
Kommentarer