Karakteristika for en frisk fisk

Karakteristika for en frisk fisk

Er det friskt eller er det ikke? Hvordan kan du vide, om de fisk, du ser på is i supermarkedet, stadig vinkede sine finner mindre end en dag siden? At vide, hvad man skal kigge efter, når man køber fisk, kan holde dig fra at blive syg og hjælpe dig med at vælge et bedre produkt. Ferskvand og havfisk har samme egenskaber.

Lugt

En frisk fisk skal have lidt eller ingen lugt. Fordøjelseskanalen i levende fisk indeholder enzymer. Når en fisk dør, hjælper disse enzymer bakterier gennem magevæggen. Dette får fiskekød til at begynde at ødelægge. En ammoniaklignende lugt eller en overvældende fiskelugt tyder på, at fisken ikke længere er frisk. Det er gammelt eller er forkælet fra forkert køling.

Vægte og hud

Vægten af ​​en frisk fisk er tæt på huden, ikke løs eller falder af eller tørret ud. De er også lyse, afspejler let let og har et metallisk udseende. En meget tynd og klar slim skal dække huden. Skrupelløse fiskemarkeder importerer undertiden fisk, der dyppes i et konserveringsmiddel, der kaldes formalin, til at blive friskere. Hvis du er i tvivl, spørg, om fisken er virkelig frisk eller er blevet skyllet i et konserveringsmiddel.

Kød og hale

En frisk fisk har fast kød, der ikke er grødet eller let indrykket med din finger. Det bør ikke adskilles fra knoglerne. Halen skal også være meget stiv med fast kød. Når du køber en renset fiskfilet, skal du teste svejsningen af ​​filetens kød med fingeren. Tryk ned på fileten. Hvis kødet springer tilbage med sin oprindelige form, er den frisk. Hvis fingeraftrykket forbliver, er fileten ved at ødelægge.

Fish Eyes

Øjnene til en frisk fisk bør være bultende, klare og skinnende, ikke overskyet eller nedsænket i hovedet. Hvis øjnene er overskyet, falmede, mælkefulde eller kedelige, har fisken alderen et par dage og nærmer sig en ubrugelig tilstand. Undtagelsen herfra er for naturligt overskyet fisketyper, som ferske vandløbsvin og stor havkat. Nogle ocean arter af fisk har også øjne, der sky kort efter døden, såsom snapper, grouper og flounder.

Gills and Fins

Galdene skal være røde til lyserøde, ikke grå eller brune. Der bør ikke være nogen slime, der dækker dem. Fyrene skal være intakte, fugtige og og modstandsdygtige over for at blive trukket.

Del:
Kommentarer