Kan smerter øge blodglukoseniveauer hos diabetikere?

Kan smerter øge blodglukoseniveauer hos diabetikere?

Smerte øger blodglukoseniveauet, hvilket igen kan føre til yderligere smerte for diabetikere. At forstå, hvordan cyklen virker, og hvad du kan gøre ved det, kan hjælpe dig med at reducere mængden af ​​smerte, du oplever, afkorte glukosespikes på kort sigt og leve et sundere liv på trods af diabetes.

Smerte og forhøjet glukose: En cyklus, der føder på sig selv

Smerter, fordi det er en stressor, udløser en række metaboliske reaktioner, der fører til øgede glukoseniveauer. Højt glukoseniveau kan igen provokere yderligere smerte ved forværrende tilstande forårsaget af diabetes, såsom diabetisk neuropati. Diabetikere har ofte nedsat tolerance for smerte, hvilket gør smerter mere vanskeligt for dem at håndtere og føder ind i kroppens metaboliske reaktion, hvilket skaber en ond cirkel.

Hvordan det virker

Når stresset, reagerer kroppen med en hurtig frigivelse af adrenalin (også kendt som epinephrin). Dette kaldes ofte "fight or flight" -svaret, fordi det beder leveren om at frigøre ekstra glukose, så du har energi til at kæmpe væk eller løbe væk fra stresskilden. Dette kan forårsage kaos for diabetiker.

Smerter og diabetes: Ofte hĂĄnd i hĂĄnd

Diabetikere oplever rutinemæssigt smerte fra at bruge et lancet til at tegne en lille mængde blod til en glukosekontrol for at håndtere virkningerne af smertefulde komplikationer af diabetes. Ved kronisk smerte forstærkes eller signaliseres smertesignaler af centralnervesystemet, hvilket gør smerten til at synes meget værre end akut smerte. Denne forbedrede smerteperspektiv kan gøre det sværere for en diabetiker at opretholde god kontrol med deres diabetes. En finsk undersøgelse offentliggjort i juni 11, 2008 Oxford Journal of Rheumatology konkluderet, at der er "en betydelig sammenhæng mellem diabetes og (kronisk udbredt smerte) hos den voksne befolkning."

UndgĂĄ cyklus: God glukose kontrol

Hvis du har diabetes, er det bedste at gøre for at undgå smerten ved kroniske sygdomme, der følger med sygdommen, at følge dine lægehjælpes rådgivning, tage medicin, få mere motion, følg den anbefalede diæt, få dit blod test udført og gøre det til en vane at forblive på toppen af ​​dine glukoseniveauer. Vedligeholdelse af tæt kontrol af din sygdom vil forsinke eller forhindre udvikling af smertefulde komplikationer.

Bryde cyklussen: Smertehjælp

Der er mange måder at kontrollere smerte på. Afslappningsøvelser, meditation og bøn hjælper ofte nerverne roligt ned. Det gør også afslappende aktiviteter. Anvendelse af varme eller kulde til den del der gør ondt massage, hvile og motion er nyttige til kronisk smerte. Psykisk udsigter kan påvirke sværhedsgraden af ​​smerte. At ændre dine tanker fra negativ til positiv kan "nedbryde" smerten. Distraktion, som at spille et spil eller billeddannelse en sjov eller afslappende placering, er en god kortsigtet tilgang til at reducere smerte. Elektrisk stimulering kan hjælpe med at blokere smerte signaler fra at rejse op i nerverne og stimulere produktion af endorfiner - kroppens naturlige smertestillende midler. Prescription og over-the-counter medicin reducere smerte. Nogle recept arbejder ved at berolige nerverne. Narkotika dæmper alle sanser, herunder smerte. Receptpligtige antidepressiva kan hjælpe med at håndtere kronisk smerte. Urteformlerne bromelain, curcumin, echinacea, kamille, ingefær og arnica har antiinflammatoriske virkninger. Latter, søvn og sex kan alle medvirke til at reducere smerte.

Del:
Kommentarer