Kan ikke ĂĄnde mens du ligger ned

Kan ikke ĂĄnde mens du ligger ned

Orthopnea er en tilstand, hvor en person finder, at han ikke kan trække vejret i korte perioder eller har svært ved at trække vejret, mens han ligger ned. Det kan få dig til at pludselig vågne op midt om natten. Det betragtes som en unormal tilstand; og nogle årsager er hjertesygdomme og åndedrætsbesvær, herunder søvnapnø, panikforstyrrelse, emfysem, lungebetændelse og kongestiv hjertesvigt. De første skridt til at lindre din orthopnea er at opdage, hvad der forårsager det og behandle din tilstand.

Orthopnea forårsaget af søvnapnø

Stop orthopnea ved at finde en løsning på søvnapnø. Hvis du snorker højt, vågner du meget om natten og føler dig træt hver dag, du kan få søvnapnø. Obstruktiv apnø opstår, når blødt væv i ryggen af ​​halsen slapper af mens du sover om natten og blokerer din luftvej. En anden form for søvnapnø sker, når hjernen ikke signalerer korrekt til de muskler, der styrer vejrtrækningen. Du oplever korte perioder, hvor du holder op med at trække vejret, mens du forsøger at sove.

Deltag i en søvnklinik for at afgøre, om du har søvnapnø og hvor alvorlig det kan være. Ifølge et sted kan du opleve disse pauser ved vejrtrækning, mens du sover fra 10 til 20 sekunder og hundredvis af gange i løbet af en nats søvn. Hvis ubehandlet, kan du opleve alvorlige helbredsproblemer udover ortopæd fra søvnapnø, såsom hjertesygdom og slagtilfælde.

Lav livsstilsændringer. Hvis din søvnapnø ikke er så alvorlig, kan en læge fortælle dig at tabe sig, holde op med at ryge og bruge en hjælp til at sove på din side.

Sove med en kontinuerlig positiv luftstrømsmaskine. Bær det mens du sover om natten, og det vil holde dine vejrtræk åbent. Du vil højst sandsynligt blive ordineret en CPAP-maskine, hvis du har et moderat til svær tilfælde af søvnapnø.

Få operationen færdig. Din læge kan bestemme, at du er ekstrem, og du har brug for dine tonsiller eller polypper fjernet, fordi de blokerer din hals og forårsager søvnapnø og vejrtrækningsproblemer.

Orthopnea forĂĄrsaget af panikforstyrrelse

Behandl din ortopæd ved at behandle din panikforstyrrelse, hvis du har en. Du bliver pludselig overvældet af angst, frygt eller begge, når du har en panikforstyrrelse, og du finder, at du pludselig ikke kan trække vejret, mens du lægger dig ned. Din panikforstyrrelse kan være et direkte resultat af stress og angst nogle gange som et resultat af store ændringer der sker i dit liv.

Deltag i kognitiv adfærdsterapi med en uddannet terapeut eller læge. Du vil ændre din måde at tænke og adfærd på mod roden af ​​dine panikanfald.

Lær måder at kontrollere din vejrtrækning gennem afslapningsteknikker som meditation og yoga.

Orthopnea forĂĄrsaget af kronisk obstruktiv lungesygdom

Læg ned for at se, om du har svært ved at trække vejret. Orthopnea kan være forårsaget af kronisk obstruktiv lungesygdom. Emphysema og kronisk bronkitis er to former for KOL, som er en lungesygdom, der oftest skyldes rygning.

Gå til en læge for at blive diagnosticeret for dine vejrtræksproblemer ved at tage lungefunktionstest, hvis du mener, at dette er, hvad der forårsager din ortopæd.

Gå gennem rehabilitering med en rådgiver, der vil hjælpe dig med motion, ernæring og rådgivning for at forbedre din tilstand.

Tag inhalatorer, antibiotika og iltterapi hjemme ordineret af din læge.

Orthopnea forĂĄrsaget af kongestiv hjertesvigt

Sid dig op og læg dig ned for at se, om du føler en forskel i din vejrtrækning eller mangel på. Du kan opleve ortopæd, hvis du har hjerteinsufficiens. Denne tilstand er et resultat af, når hjertet ikke forsøger at pumpe iltrykt blod gennem din krop.

Føl og se på dine ekstremiteter for at se, om du oplever hævelse af hænder, fødder eller ankler. Bemærk, hvis du oplever intolerance over for at udøve du var vant til i fortiden. Gå straks til læge for disse symptomer.

Tal med en kardiolog om de forskellige behandlinger for denne alvorlige tilstand, sĂĄsom hjerte-transplantation eller koronar bypass-operation.

Få et implantat til medicinsk udstyr, som f.eks. En ventrikulær hjælpemiddel. Ifølge Mayo Clinic kan kirurgerne implantere en VAD i din mave og vedhæfte det til dit hjerte. Disse mekaniske hjertepumper kan enten bruges som en bro til hjerte-transplantation eller som permanent terapi til personer, der ikke er kandidater til en transplantation. "

Lav livsstilsændringer som at undgå eller begrænse alkohol og koffein. Få dig selv på lavnatrium kost og motion. Tag medicin forbundet med din tilstand. Få en liste over medicin fra din læge, der kan behandle din hjertesvigt og undersøge dem for at træffe den bedste beslutning for dig.

Del:
Kommentarer