Kan du trække muskler i brystet?

Kan du trække muskler i brystet?

Brystene består af kirtelmateriale omgivet af fedtvæv og indkapslet af huden. De er fastgjort til brystvæggen ved ledbånd. Brystene hviler på og understøttes af pectoralis hovedmuskler. Der er ikke noget muskelvæv i selve brystet, så det er ikke muligt at trække en muskel i brystet. Du kan dog beskadige ledbåndene eller musklerne, der understøtter brysterne.

typer

Trækmuskler, herunder dem, der støtter brystet, falder i tre typer eller grader af skade. Første grads trækker involverer mindre end 5 procent af muskelmassen og genererer typisk smerte og bevægelsesbegrænsning. Andet grads trækker benævnes normalt som partielle muskeltårer. Der er stor smerte og begrænsning af bevægelsesområdet. Tredje grad muskel trækker er komplette tårer over muskelvævet. Disse tårer indebærer stor smerte, manglende evne til at trække musklerne og indre blødninger. Kirurgi kan være påkrævet for at reparere tredie graders muskeltårer.

Identifikation

En trukket pectoral muskel kan identificeres ved mindre til svær smerte i trækområdet. Der er ofte blå mærker og hævelse på stedet. En trukket brystmuskel resulterer ofte i tab af både mobilitet og styrke.

Overvejelser

Pectoral muskler er normalt ikke forbundet med træk eller tårer på grund af deres placering på kroppen. Træk er meget mere tilbøjelige til at forekomme i musklerne i lemmerne som biceps eller kalve. Overarbejde ved aktiviteter som vægtløftning (eller endog løftning af et barn) eller et stumt krafttrauma, som kan opstå under et bilvrag, kan forårsage en trækket brystmuskel.

Behandling

Når du bemærker en trukket brystmuskel, skal du stoppe, hvad aktivitet du gjorde, der forårsagede smerten. Start øjeblikkelig førstehjælpsbehandling ved at påføre en ispakning til det skadede område. Pak en kompressionsbandage rundt om brystet for at få hjælp, og kontakt din læge for at vurdere sværhedsgraden af ​​træk og til yderligere professionel behandling.

Advarsel

Fortsat øvelse vil kun gøre skaden på brystmusklerne værre ved at øge den interne blødning. Massering af det beskadigede område kan forårsage yderligere traumer på den allerede beskadigede muskel. Anvend ikke varme under førstehjælp, da dette også kan øge blodgennemstrømningen.

Del:
Kommentarer