Kan du spise søde kartofler, hvis du har højt triglycerider?

Kan du spise søde kartofler, hvis du har højt triglycerider?

For at fremme god generel sundhed er målet at få dit triglyceridniveau (fedt) under 150 milligram per deciliter (mg / dL). Alt over dette betragtes som højt. Og jo højere de er, desto større er risikoen for hjertesygdomme. At ændre din kost og motion kan sænke triglyceridniveauet.

Triglycerid-reducerende diæt

En triglyceridreducerende diæt er lav i sukker, fedt og kalorier. Triglycerider er en form for fedt, der cirkulerer gennem dit blod. At spise mange frugter og grøntsager er en god måde at reducere triglycerider. Du kan spise søde kartofler på denne type diæt.

Sød kartoffel

En sød kartoffel er en rodfrugt og et komplekst kulhydrat. Det er en god kilde til vitaminerne A, E og B6. Det er også højt i fiber og har passende kalium, jern, kobber og mangan, ifølge World'sHealthiestFoods. Denne næringsrige mad er et sundt valg for en person med højt triglycerider.

Yamsrødder

Yams er også en rodgrønsag, der kan erstattes af søde kartofler. Men ifølge den amerikanske dietetic Association er de ikke de samme. Yams indeholder mere sukker og har ikke så mange vitaminer som søde kartofler. Spis mere søde kartofler end yams.

Anbefalet serveringsstørrelse

Ifølge University of Washingtons faktablad om sænkning af triglycerider er en kvart kop sød kartoffel den anbefalede serveringsstørrelse. Fordi det er en stivelsesholdig mad, skal du sørge for at styre delestørrelsen.

Ideel Sweet Potato Forberedelse

En sød kartoffel bagt i sin egen hud er et godt forberedelsesvalg. Du kan også mose kartoflerne og tilsæt lidt salt eller muskatnød og kanel. Undgå sød kartoffelopskrifter, der kræver ekstra sukker og fedt. Begræns dit indtag af kandiserede søde kartofler eller søde kartofler.

Del:
Kommentarer