Kan du sove med denturer?

Kan du sove med denturer?

Tandpleje eller falske tænder kan hjælpe med at afhjælpe problemer forårsaget af manglende tænder som unormalt ansigtsudseende og vanskeligheder med at spise eller tale. Mens nogle mennesker sover med deres proteser stadig i, bestemmer din tandlæge hvad der passer til din situation.

Tidsramme

Som en ny denture wearer anbefaler din tandlæge hvor mange timer du skal holde dine proteser i munden. Han fortæller dig også, om du skal sove med dem. Du kan måske anbefales at bære dem så meget som muligt i første omgang, men det anses generelt for bedst at fjerne dem om natten. Fjernelse af dine proteser, når du sover, eller i otte timer om dagen, fremmer heling af dit tyggegummivæv og stimulerer spytstrøm.

Overvejelser

Når du fjerner dine denturer inden du sover, har dit tyggegummi en chance for at hvile. Dette fremmer også naturlig rensning af tungen, som kan reducere bakterier og mindske risikoen for infektion. Desuden ved at holde dine tandproteser ude i otte timer mens du sover, er det langsigtede helbred af dine orale væv og tandkød bedre vedligeholdt.

Advarsel

Hvis du er tilbøjelig til at male dine tænder, når du sover, og du bærer dine tandproteser i seng, kan du vågne op med kæbe stivhed eller smerte eller ømhed i munden. Hvis du ikke sover med dine denturer på plads, kan musklerne i dit ansigt blive ondt.

Del:
Kommentarer