Kan du modvirke virkningerne af koffein?

Kan du modvirke virkningerne af koffein?

Hvis du får for meget koffein, kan du gøre dig nervøs, give dig hovedpine og gøre det svært for dig at falde i søvn. Den eneste måde at helt slippe af med de effekter, overdreven koffein kan have på din krop, er at vente, indtil det virker helt ude af dit system om fire til seks timer. Du kan dog begrænse nogle af disse effekter ved at drikke drikkevand eller te og meditere.

Virkninger af vand

Koffein kan fungere som et diuretikum, især hvis du får meget mere, end du er vant til og fra andre kilder end drikkevarer. Dette kan gøre dig lidt dehydreret og føre til hovedpine. I dette tilfælde kan drikkevand hjælpe dig med at slippe af med hovedpine og andre dehydrationssymptomer, du oplever. Men hvis du drikker en stor mængde vand, spyler du ikke koffein ud af dit system.

Glem bananen

Selvom nogle mennesker anbefaler en banan til at modvirke koffeiners virkninger, går videnskaben bare ikke tilbage her, ifølge Dr. Randy Eichner i en marts 2013-artikel udgivet på NPR-webstedet. Tanken er, at koffein gør dig dehydreret og lav i kalium, så kalium i banan hjælper med at afhjælpe de symptomer, du oplever. Du bliver nødt til at få en meget stor dosis koffein, fordi den har en effekt på kaliumindholdet, og selv da har en banan ikke nok kalium til at gøre meget forskel på kaliumindholdet.

Overvej te

Preliminær forskning tyder på, at et kemisk stof i te, kaldet L-theanine, kan hjælpe med at modvirke nogle af problemerne med søvn forårsaget af overforbrugende koffein. En undersøgelse med rotter, der blev offentliggjort i "Farmakologi, Biokemi og adfærd" i april 2012, viste, at L-theanin kan bidrage til at mindske forstyrrelser i kortbølgesøvn på grund af koffein. Yderligere undersøgelser er nødvendige for at se om dette kemikalie hjælper mennesker såvel som dyr, og hvilken dosis ville være nødvendigt. I mellemtiden ville det ikke skade at drikke en kop koffeinfri te.

Prøv meditering

At være stille og deltage i aktiviteter som meditation og yoga kan hjælpe dig med at roe ned og komme over den skræmmende følelse af for meget koffein. Begge disse aktiviteter hjælper med afslapning. Meditation kan også nedsætte dit hjerteslag og blodtryk, som begge kan blive påvirket af overdreven koffeinforbrug.

Del:
Kommentarer