Kan du få kræft med normale blodtællinger?

Kan du få kræft med normale blodtællinger?

Blodprøver udgør et element i påvisning af kræft og andre sygdomme. Blodprøvningsresultater, der afviger væsentligt fra normale intervaller, giver din læge værdifulde oplysninger, som vil hjælpe hende med at forstå din sundhedssituation bedre. Normale blodprøveresultater har en lignende informativ værdi. Men intet blodprøveresultat tyder tydeligt på, at du gør eller ikke har kræft. Du kan få kræft med normale blodtal.

Hvorfor din læge bestiller blodprøver

Som Mayo Clinic har bemærket, kan din læge bestille blodprøver af forskellige årsager, hvoraf en af ​​dem er at bestemme, hvor godt dine organer fungerer. Bemærk også, at din læge ikke kan påvise bestemte kræftformer med blodprøver. Prostatacancer, for eksempel, hvis den er begrænset til prostata, vil sandsynligvis ikke dukke op i en almindelig blodprøve, fuldblodstestprøven, og kan muligvis ikke optræde selv i en PSA-test (Prostate-Specific Antigen). Din læge vil anbefale mindst en yderligere test, normalt en nålbiopsi, før en bestemmelse af prostatakræft. En nålbiopsi er en relativt smertefri test, som din læge normalt udfører på sit kontor.

Complete Blood Count (CBC)

En almindeligt anvendt blodprøve, CBC-testen, vil afsløre de sammenlignende mængder af forskellige blodlegemer i en blodprøve. Hvis du har for mange eller for få celler af bestemte typer blodceller, foreslår dette din læge, at du skal have yderligere diagnostiske tests, såsom en knoglemarvsbiopsi. I sig selv bekræfter en CBC-test ikke, at du ikke har kræft, selv for de kræftformer, der almindeligvis dukker op i en blodprøve.

Blodproteintest

En anden almindelig blodprøve, blodproteinprøvning, kan hjælpe din læge ved at detektere unormale proteiner eller immunoglobuliner. Personer med forhøjede immunoglobulinniveauer kan have multipelt myelom. Men en person kan have en forhøjet immunoglobulin niveau af andre årsager. I tilstedeværelsen af ​​andre faktorer forbundet med kræft, selvom du har normalt blodprotein, skal du bruge yderligere tests

Andre test

Efter blodprøver, der bekræfter abnormale celler, unormale blodtællinger eller unormale immunoglobulinniveauer, vil din læge bestille yderligere tests, før du konkluderer, at du har en bestemt kræft. Urincytologi (dybest set en urinprøveundersøgelse) kan afsløre kræft, der er specifik for blæren, urinvejen eller nyrerne. Tumor markør test vil også hjælpe med at bekræfte eller afvise kræft hypoteser. Men tumor markør test giver heller ikke endelige resultater. Ligesom en detektiv, samler din læge evidens som kumulativt fører hende til en diagnose. Ingen enkelt diagnostisk test kan bestemme forekomsten eller fraværet af kræft.

Anden udtalelse

Selvom din læge konkluderer med, at du gør eller ikke har en bestemt kræft, kan du måske søge en anden udtalelse fra en anden gruppe af læger eller kræftcenter. Ofte vil et andet medicinsk personale gerne køre de samme tests, herunder blodprøver igen. Forskellige laboratorier kan komme til forskellige konklusioner. Også en anden specialist i læsning af pletter (visuelle replikationer af biopsier), selvom han konkluderer, at du har den tidligere diagnosticerede kræft, kan fortolke resultaterne forskelligt, hvilket fører til et andet personale til at anbefale et andet behandlingsforløb.

Del:
Kommentarer