Kan du dø af Parkinsons sygdom?

Kan du dø af Parkinsons sygdom?

Parkinsons sygdom er en sygdom i hjernen. Visse nerveceller, kaldet neuroner, i substantia nigra (en del af hjernen) producerer et kemikalie kaldet dopamin. Dopamin udfører en meget vigtig funktion i kroppen. Det giver hjernen mulighed for at kontrollere musklerne, så musklerne bevæger sig glat. Det er ansvarlig for koordinering og funktion af muskler og bevægelse. Hos patienter med Parkinsons sygdomme bliver disse nerveceller svækket eller dør. Når 80 procent af disse nerveceller dør, begynder Parkinsons symptomer at forekomme. Mens Parkinsons sygdom kan påvirke livskvaliteten alvorligt, forkorte levetiden, og i sidste ende kan føre til en tilstand, der forårsager døden, er Parkinson selv ikke dødelig.

Effekter af Parkinsons

Parkinsons har mange effekter på kroppen. Når 80 procent af nervecellerne i substantia nigra ikke længere producerer den nødvendige dopamin, begynder Parkinson at have en markant virkning på kroppen. Patienter oplever typisk tremor eller ryster. De kan være stive, har svært ved at afbalancere og ikke være i stand til at bevæge sig hurtigt. De kan muligvis ikke fuldt ud kontrollere deres ansigtsudtryk eller tale tydeligt. Disse virkninger kan ofte føre til, at patienterne også bliver deprimerede.

Forløb af sygdommen

Parkinsons er en progressiv sygdom. Virkningerne kan være milde ved først at påvirke kun en del af kroppen (ofte ryster i hånden er et af de første tegn på Parkinsons). Disse symptomer begynder at blive værre overarbejde. Tremor bliver mere mærkbar, og bevægelsesområdet bliver mere begrænset. Bevægelser bliver langsommere og karakteriseres som bradykinesi, som refererer til langsom bevægelse. Patienterne vil i sidste ende blive ude af stand til at gå, flytte, bade eller klæde sig selv eller endda vende om i sengen. Tal kan blive svært, og patienterne begynder at kommunikere langsomt i en monoton stemme. Håndskrift bliver også lille og svært at læse. Selvom progressionen af ​​Parkinson er normalt relativt langsom, varierer den efter patienten.

Fatalities

Parkinsons selv er ikke en dødelig sygdom. Patienterne kan blive alvorligt uarbejdsdygtige og ude af stand til at bevæge sig eller pleje sig selv inden for 10 til 20 års diagnose, men selve sygdommen vil ikke forårsage død. Når symptomerne begynder at opstå, vil de typisk ikke gå væk, og sygdommen vil kun fortsætte med at blive gradvist værre, indtil en patient er uarbejdsdygtig.

Årsager til døden relateret til Parkinsons

Selvom Parkinsons ikke er dødelig, kan visse symptomer i sidste ende føre til hændelser, der er dødelige. Sværhedsvanskeligheder forårsaget af Parkinsons kan føre til aspiration af mad i lungerne. Dette kan forårsage lungebetændelse eller andre dødelige lungebetingelser. Et tab af balance kan også medføre et dødbringende fald.

Behandling af Parkinsons

Parkinsons er ikke helbredt. Medikamenter bruges til at behandle symptomerne på Parkinson snarere end den underliggende sygdom. Medicin forsøger at efterligne dopamin i kroppen, som midlertidigt kan forbedre eller lindre nogle af symptomerne. Kirurgi kan også bidrage til at lette symptomerne på Parkinsons, men fordi det ikke er en kur og på grund af farerne forbundet med hjernekirurgi, udføres kirurgi ofte, når alle andre metoder til behandling af symptomer har mislykkedes.

Del:
Kommentarer