Kan du bære sokker i kickboxing?

Kan du bære sokker i kickboxing?

Når vi taler om fodtøj til kickboxing, er vi virkelig nødt til at skelne mellem ægte kickboxing og cardio eller aerobic kickboxing. I ægte kickboxing slår du og sparker måtter, puder og tunge poser eller spar med kontakt. I cardio kickboxing bevæger du kickboxing i luften uden nogen form for kontakt. Hver af disse fitnessforløb har forskellige krav, og det påvirker, hvad du sikkert kan bære på dine fødder.

Aerob Kickboxing

Hvis du tager en klasse, der almindeligvis kaldes cardio kickboxing, aerob kickboxing eller fitness kickboxing, praktiserer du ikke sandt kickboxing, men snarere kickboxing-inspireret aerobic. Der er typisk ingen kontakt med noget i denne type øvelse, da dine slag, strejker og spark bliver leveret til imaginære modstandere - ligesom skyggeboksning uden skyggen. Korrekt kampformular understreges ikke så meget som at engagere sig i en sjov, høj effekt træning. På grund af dette anbefales sko og sokker, ligesom ved enhver anden aerobic klasse. Men lad løbeskoene være hjemme, fordi de er designet til at støtte dig, når du bevæger dig fremad, snarere end når du drejer du får bedre bevægelighed med cross trainers.

Bare fødder

Vores fødder har 26 knogler og 33 led, som er begrænset og svækket ved at bære sko. Også, sko kan skade en sparring partner, hvis du sparker ham, og sko kan beskadige måtter, der anvendes i kickboxing træning. I de fleste professionelle kickboxing er sko ikke båret. Nogle gange er det tilladt at lave fodfodre, men i Ultimate Fighting Championships blandede kampsportstilstande, der omfatter kickboxing samt grappling, er enhver form for polstring eller sko af enhver art imod reglerne. Så generelt praktiseres autentisk kickboxing barfodet, ligesom de fleste kampsport, men nogle fitnesscentre giver dig mulighed for at bære bare strømper. Problemet er, at sokker ikke giver trækkraft, og det er nemt at glide og falde.

Wrestling Shoes

Mens mest professionelle kickboxing rundt om i verden kræver atleter at kæmpe i bare fødder, er undtagelserne den franske Savate og American fuld-kontakt kickboxing. For sidstnævnte tillader International Kickboxing Federation kun Ringstar Maxx sparringssko, og disse er slidt uden sokker. Til kickboxing træning, vil mange gym og klasser lade dig bære brydningsko, som normalt bæres af lette brydningsstøvler; til tider er der endda tilladt kørestole og sportsstole. En anden mulighed er "barbent sko", som kan være bløde solede sko som True Gloves eller 5 Fingers "toe shoes", som adskiller dine tæer som en handske.

MMA Sokker

Hvis du ikke ønsker at bære sko og alligevel ikke kan lide ideen om at være barfodet på kickboxemåtterne, eller hvis du finder dine bare fødder ondt når du sparker en tung taske, er der et godt kompromis. MMA sokker blev skabt til folk der ønsker at træne på bare sokker. Disse specielle sokker er lette og har en ikke-slids bund, der gør det muligt for fødderne at tage fat i matten. De glider også let og slukkes, så du kan sætte dem på i starten af ​​din træning så hurtigt som du lægger på din handsker eller håndindpakninger.

Del:
Kommentarer