Kan du blive afhængig af brug af ilt?

Kan du blive afhængig af brug af ilt?

Nogle medicinske forhold kræver, at patienterne modtager medicinsk ilt i stedet for at stole på mængden af ​​ilt, der modtages ved at trække regelmæssig luft. Som de fleste andre medicinske behandlinger kræver brug af ilt ofte en recept. Et problem, som nogle patienter har, når de ordineres oxygen, er, om brugen kan være vanedannende.

procenter

Nogle mennesker, der er ordineret ilt, er under indtryk af, at de vil modtage 100 procent ilt for at sikre, at de får de niveauer, de har brug for i deres blod. Dette er dog ikke sandt. Faktisk er procentsatserne ikke alt andet end rumluft og tankluft. Rumluften består typisk af omkring 21 procent iltniveauer. Den luft, der kommer ud af en beholder, indeholder iltniveauer mellem 24 og 30 procent, hvilket giver de højere niveauer, der kræves for patienterne.

Risici ved brug

Risikoen ved brug af ilt bliver ofte ofte misforstået af patienterne. Nogle patienter tror, ​​at hvis de bruger deres ilt i længere tid, vil deres krop blive afhængige af det. Nogle føler også, at hvis de kun bruger deres ilt på deltid, vil deres kroppe i sidste ende kræve brugen på fuld tid. Ingen af ​​disse scenarier er sandt. Oxygen er helt sikkert at bruge under lægeovervågning til enhver tid uden brug af risikoen for afhængighed eller øget brug.

Bivirkninger

Selvom ilt ikke kan blive fysisk vanedannende over for din krop, er der mulige bivirkninger, som patienterne kan opleve, mens de bruger ilt. Disse bivirkninger kan blive endnu mere udtalt, hvis iltniveauerne bliver for høje. En af de mest mærkbare bivirkninger af for meget ilt er træthed. Brug af ilt i niveauer, der er for høje i længere tid, kan også forårsage skade på lungerne. Denne potentielle skade betyder, at patienter skal følges nøje af deres læger, mens de bruger ilt.

Oxygen niveauer

Fordi kroppen er afhængig af, at ilt fungerer korrekt, så sørg for, at patienter får den rigtige mængde ilt i deres blod, er vigtigt. Denne afhængighed er også derfor, at ilt ikke kan være vanedannende; det er et krav til livet. Når en patient har en medicinsk tilstand, såsom lungesygdomme eller hjertesygdomme, hvor mindre ilt gør det i blodbanen, kræves højere iltniveauer for at sikre, at den korrekte mængde er til stede i blodet. Hos nogle patienter kan brugen af ​​ilt i en periode korrigere den underliggende medicinske tilstand, så patienten kan stoppe iltanvendelsen. I andre tilfælde kan patientens krop forværres yderligere, hvilket kræver højere iltniveau, efterhånden som tiden skrider frem. Dette indikerer ikke en afhængighed, men det betyder bare, at den medicinske tilstand forværres.

Del:
Kommentarer