Kan aftenøvelse holde dig vågne?

Kan aftenøvelse holde dig vågne?

"New York Times" rapporterer, at omkring 25 procent af mennesker har lejlighedsvis soveproblemer, mens 10 procent har kroniske problemer med søvn. Regelmæssige udøvere er mindre tilbøjelige til at være i denne statistik. Ingenxercisers rapporterer at føle sig mere søvnige på en given dag end motionister, siger National Sleep Foundation. Hvis den eneste tid, du kan passe i en træning, er lige før sengen, er du stadig bedre i at træne end at springe over sessionen.

anbefalinger

National Sleep Foundation har engang gentaget råd fra søvneksperter, som du ikke bør udøve inden for tre timer i seng. Kraftig motion før sengetid rejser din kropstemperatur, og søvnforbruget er forbundet med lavere kropstemperaturer. Efter at have gennemgået undersøgelser og afstemninger reviderede National Sleep Foundation sine anbefalinger i 2013 for at sige, at normale sveller kan udøve enhver tid på dagen uden at påvirke søvnen negativt.

Forskning

En undersøgelse, der blev offentliggjort i marts 2011-udgaven af ​​"Journal of Sleep Research", fandt ingen sammenhæng mellem forstyrret søvnkvalitet og kraftig sen nattøvelse. I National Sleep Foundation's 2013 Sleep in America poll fandt forskerne en stærk sammenhæng mellem motion og god søvn, uanset hvilken tid på dagen øvelsen fandt sted. Kraftige motionister rapporterede de mindste problemer forbundet med søvnløshed, herunder problemer med at falde i søvn, vågner for tidligt og ikke er i stand til at gå i seng igen.

Strategi for bedre søvn

Kansas State University anbefaler, at du gør anstrengende motion, som jogging eller hold sport, i den sene eftermiddag for at få mere afslappende søvn. At være inaktiv før sengetid kan faktisk øge chancen for, at du vil lide af søvnløshed. Øvelse når som helst på dagen er bedre for din søvnvaner end ingen øvelse overhovedet, siger National Sleep Foundation.

Koffein

Øvelse kan holde dig vågen, hvis du stimulerer dig selv med koffein om eftermiddagen eller aftenen for at tilføje energi til din træning. Følsomhed over for koffein varierer, men det tager cirka seks timer for kun halvdelen af ​​koffein at forlade dit system. Koffein er en fælles ingrediens i energidrikke og nogle sportsgeler. Hvis du lider af kronisk søvnløshed, ære alle behandlingsplaner, der beder dig, afstå fra aftenøvelse.

Del:
Kommentarer