Kakaosmør erstatninger

Kakaosmør erstatninger

De stigende omkostninger ved kakaosmør og ønsket om sunde fødevarer har ført til, at mange virksomheder søger alternativer. Kakaosmør giver chokolade sin fede godhed og et blankt udseende. Men ved hjÌlp af kakaosmør alternativer i chokolade, bagvÌrk og slik er ved at blive et populÌrt valg. Alternativer falder ind i tre kategorier - kakaosmørersubstitutter (CBSs), kakaosmør erstatninger (CBRs) og kakaosmørÌkvivalenter (CBE'er).

Kakaosmørstatning (CBS)

En kakaosmørstatning er en fedtforbindelse, der er delvist hydrogeneret. Dette gør det sundere end traditionelt kakaosmør, og den rigtige type erstatning kan tilbyde den samme smag og tekstur til chokolade som den rigtige ting. Palm kernel eller kokosolie bruges ofte som CBS i søde behandler. De er nemmere at hündtere, nür de anvendes i chokoladekager og har et højt smeltepunkt. Begge erstatninger krystalliserer heller ikke, nür kakaosmør gøres overcooked. Ulempen ved disse erstatninger er, at de ikke blander godt med andre fedtstoffer, der bruges til at lave chokolade. Ifølge Rick Schwartz af Cargil Kakao og Chokolade kan kakaosmørstatningsprodukter kun blande sig godt med opskrifter, der har 5% eller mindre af andre fedtstoffer.

Cocoa Butter Replacers (CBRs)

Økologiske olier kan bruges som erstatninger af kakaosmør i chokoladeopskrifter. Deres konsistens tillader dem at blande godt med chokolade likør, hvilket øger chokolades smag og rigdom. De mest almindelige CBR'er er afledt af soja, bomuldsfrø og palmeolier. Hvert af disse stoffer virker ligner kakaosmør, men kan kun blandes med op til 20% af andre fedtstoffer.

Kakaosmørkvivalenter (CBE'er)

Det mest fordelagtige alternativ til kakaosmør er en kakaosmørkvivalent. CBE'er er ens i nÌring og fedtindhold til Ìgte kakaosmør, nür de er hÌrdet. Palm og shea olie bruges ofte som et lavpris alternativ til kakaosmør. Begge har ingen maksimal mÌngde fedt, som de kan blandes med, hvilket hjÌlper dem med at vÌre alsidige i chokolade, slik og andre søde godbidder. Den rigtige mÌngde olie er afhÌngig af tekstur og konsistens af en opskrift. Mere olie bruges til at erstatte kakaosmør i chokolade, men mindre vil vÌre nødvendigt i slik som følge af den høje kogetemperatur. Enhver form for substitution er en forsøgs- og fejlproces for at finde den rette balance, der ikke mindsker produktets smag og kvalitet.

Del:
Kommentarer