Instruktioner til justering af skibindinger på en Salomon Z12

Instruktioner til justering af skibindinger på en Salomon Z12

Når du justerer alpine ski bindinger af enhver fabrikat og model, skal du være opmærksom på, at medmindre du er certificeret af den specifikke producent for at arbejde på deres bindinger, vil enhver ændring, du risikerer, medføre, at garantien annulleres. Derudover risikerer du at gå på kompromis med din ret til at sagsøge for erstatning i tilfælde af at bindingerne ikke virker korrekt, og du er skadet som følge heraf. Alle de store bindende fabrikanter anbefaler, at du kun har tilpasset dine bindinger af uddannede fagfolk, der har nuværende certificeringer og kan teste dem for korrekt frigivelsestolerancer. Men hvis du er en kompetent skiløber og ikke har noget imod at overholde de ovennævnte risici, er justering af et par Salomon Z12'er faktisk ret nemt.

Trin 1

Se dit DIN (Deutsches Institut für Normung) nummer på et DIN-diagram. Du kan normalt finde diagrammer online (se Ressourcer) - men igen, med det forbehold at du antager al risiko for deres brug. Dit DIN nummer er baseret på din vægt, højde, alder, skiløbstype og boot-sole længde. Alle bindende producenter offentliggør diagrammer, der kombinerer disse elementer for at give dig et nummer som regel mellem 1 og 12. (Salomon Z12 spænder fra 4 til 12.)

Jo højere tallet er, jo mere kræves der for bindingen at frigive. Normalt vil den eneste længde af din boot blive udskrevet på den aktuelle boot. Hvis ikke, brug en målebånd for at finde den.

Trin 2

Lås dine støvler i bindingerne. Aktiver skyderne ved at frigive fanerne direkte under og bag hælklip på hver ski. Brug din skruetrækker til at pope dem op, og derefter, med dine støvler i bindingerne, skub hælklipene så langt frem som muligt før du låser dem tilbage på plads med fanen.

Typisk, hvis du har fået dine bindinger monteret professionelt, vil dette trin være unødvendigt. Hælklemmerne på din Salomon Z12s er monteret på en glidemekanisme, så de kan rumme lidt forskellige bagsålængder.

Trin 3

Juster DIN-numrene ved hjælp af de store skårne skruer. Z12 har nemme at finde indikatorvinduer på både hæl- og tåklip. Drej skruen i den rigtige retning, indtil indikatoren linjer op med dit DIN nummer.

Trin 4

Ski for at teste bindingerne. Hvis du opdager, at dine bindinger frigives for nemt, kan du have fejlberegnet en eller flere af de faktorer, der gik ind i at bestemme din DIN-indstilling. Du kan prøve at cranking dem op i trin på "1" eller ".5", indtil de holder op med at frigive for tidligt, men ved at du øger risikoen for skade ved at gøre det.

Del:
Kommentarer