Instruktioner til fastgørelse før en blodprøve

Instruktioner til fastgørelse før en blodprøve

Visse blodprøver er følsomme for enhver form for mad eller drikke. Når disse test udføres, er det nødvendigt for patienten at raske i flere timer, før blodet trækkes. Nogle prøver kræver en 12 timers hurtig og andre kun i otte timer. Det er vigtigt at vide, hvad der kræves før blod trækkes for at sikre nøjagtigheden af ​​resultaterne.

Typer af tests

De vigtigste tests, der kræver fasting, er blodglucose, triglycerider og kolesteroltal. Disse test er meget følsomme og kræver, at patienten ikke har spist eller haft noget at drikke før blod er trukket. Fastgørelse er påkrævet for nogle vitaminprøver, såsom vitaminerne A og E, og også for bestemte specialprøver.

Hvor længe?

Når fasting er påkrævet, er det vigtigt at finde ud af, hvor længe en hurtig er nødvendig. For eksempel kræver triglycerid og cholesterol screenings typisk mindst en 12-timers hurtig. Andre tests, såsom glukose og vitamin niveauer kræver en hurtig på kun otte timer. Følgende retningslinjer er afgørende.

Hvad er tilladt

Ved fastning før en blodprøve er vand tilladt. Ofte er det tilladt at tage dine regelmæssige doser af medicin, men nogle lægemidler kan påvirke resultaterne af blodprøver. Kontroller altid med din læge først. For nogle tests er der også undertiden tilladt sort kaffe eller te uden sukker. Koffein kan også ændre visse testresultater.

Hvad er ikke tilladt

Gum chewing er ikke tilladt, især tyggegummi med sukker i den. Andre væsker end vand bør ikke indtages, medmindre du har tilladelse fra din læge. Folk tror ofte, at klare væsker er acceptable at forbruge, men de er ikke.

Hvad der kan ske

Hvis du ikke hurtigt før en blodprøve, er det højst sandsynligt, at dine resultater bliver unøjagtige. Dette kan føre til behandling for en sygdom, du ikke har, såsom diabetes eller højt kolesteroltal. Det vil også mat føre til en anden test. Hvis du ikke har fastet som du skulle, er det nødvendigt at indrømme det til din læge, når dine resultater kommer ind.

Huske

Fastsættelse er ikke en tortur taktik for patienter. Spørg altid, om en test skal være fastende eller ikke, før du har trukket dit blod. Ring videre til laboratoriet for at finde ud af, hvilke dage de normalt har de færreste patienter, så du kan være sikker på, at du hurtigt vil tage sig af. Lad laboratoriet vide, så snart du kommer derhen, at du faster.

Del:
Kommentarer